Antalya’da Ak Parti’den kadın aday adayları belli olmaya başladı. Aday adaylarından bazıları istifa ederek aday adaylığını ilan ederken, bazıları da sosyal medya ve medya aracılığıyla duyuruda bulundu.

Ak Parti’nin Antalya Milletvekili sayısı 6 ve bu 6 kişiden sadece birisi kadın. Yeni dönem için 7 Vekile ulaşabileceğini savunan Ak Partinin 4’üncü ve 7’inci sıraya kadın aday koymayı düşündüğü de edindiğimiz bilgiler arasında.

Milletvekilliği devam eden Gökçen Enç yeniden aday olurken, tanınan tanınmayan pek çok isim de aday adaylığı için ortaya çıktı. Ak Parti Teşkilatında görev yapmamış ve emeği geçmemiş adaylar için “Reklam amaçlı” ortaya çıkıldığı eleştirileri yapılırken, beklenen, istenen ve emektar Ak Partili kadınların çekimser kalması da seçmeni rahatsız eden etkenler arasında.

İşte Ak Parti Aday Adaylığı için öne çıkan isimlerden bazıları:

Tuğba Yıldırım
Raziye Gök
Gülderen Gültekin
Ayşegüliz Yılman
Gökçen Enç

Bu isimlerden en çok dikkat çekenlerden biri 2011 Haziran ayı seçimlerinde Antalya’dan 13’üncü sıra adayı olan Gülderen Gültekin. Gültekin Türkiye’nin tek başörtülü milletvekili adayı unvanını aldığı bu seçimler sonrası yarışa kaldığı yerden devam etmek için öğretmenlik görevinden istifa ederek aday adaylığını açıkladı.

Henüz aday adaylığını açıklamayan ancak Antalya’da aday olması muhtemel en güçlü isim olarak düşünülen Ayşegüliz Yılman, Ak Parti’nin ağır toplarından. Ak Parti’nin kurucu üyesi olan Yılman, Türkiye’de tüm Ak Partililer tarafından tanınmakla birlikte, Türkiye’nin “Ak Abla” sı unvanına sahip.

Mevcut Vekil Gökçen Enç’in yeniden aday olmasına ise kazanılmış koltuğu korumak adına verilen bir mücadele olarak bakılıyor. Zira Enç’in 4 sene önce seçildiğinden bu yana Antalya ve Türkiye adına hiçbir üretim ve gelişim sağlayamadığı düşünülüyor.

Banu Barlas Okumuş









Kaynak: Özel Haber