Türkiye genelinde kurulan Osmanlı Ocakları’nın misyonunun ne olduğu ve hizmet ettiği yerin neresi olduğu tam bir muallâktı. Öyle bir muamma halini almıştı ki, Türkiye’nin dört bir yanından Ak Parti’nin kurucularına Osmanlı Ocakları Başkanlığı teklif ediliyor ve bu ocakların Ak Parti’ye ait olduğu iddia ediliyordu.

Osmanlı Ocakları’nın Ak Parti’ye ait olduğu iddiasıyla Ak Parti’nin ileri gelenlerinden pek çok kişi Osmanlı Ocakları için yapılan görev teklifini kabul etti. Bazıları ise muallâkta kalıp bu ocakların Ak Parti’yle alakası olup olmadığını araştırmaya koyuldu. Ben de bir gazeteci olarak üzerime düşeni yaptım ve Ak Parti Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu’yu arayarak durumu aktardım. Teşkilat Başkanı Süleyman Soylu tarafından yapılan açıklamaya göre, “Osmanlı Ocakları’nın Ak Parti’yle uzaktan-yakından alakası yok…” Ak Partinin il ve ilçe teşkilatları bulunduğunu, bunun dışında da herhangi bir ocakla alakaları olmadığını ifade eden Soylu, bunu daha önce de defalarca dile getirdiklerini ancak insanların her nedense hala böyle bir yalana inanmayı tercih ettiklerini de açıklamasına ekledi.

Konuya dair Ak Parti Teşkilat Başkanından böyle bir açıklama edindikten sonra, konuyu bir de Osmanlı Ocakları’nın kurucusu ve Genel Başkanına sormak istedim. A.Kadir Canpolat’ın kurduğu Osmanlı Ocakları’na dair yapılacak açıklamayı da gelir gelmez yayınlayacağım.

Osmanlı Ocakları kurucusu A. Kadir Canpolat, 1980 Erzurum doğumlu. Erzurum Mecidiye İmam Hatip Lisesi’nden mezun olduktan sonra Konservatuar ve sonrasında da Atılım Üniversitesinde Hukuk okumuş. Osmanlı Paşalarının sürgün edilmesiyle başlayan, Konya’ya buradan da Rize’ye sürgün edilmiş olan Paşa Ali’nin torunu Molla Mevlüt’ün torunu olduğunu iddia eden Canpolat, 2005 yılında Osmanlı Ocakları Dergisi’ni, 2009 yılında da Osmanlı Ocakları Derneği’ni kurmuş.

ÖZEL HABER
Banu Barlas Okumuş





Kaynak: Özel Haber