CHP'li Ercan Erkan CHP'nin ön seçim kararını almasıyla birlikte adaylığını açıkladı. Seçime yönelik değerlendirmelerde bulunan Ercan Erkan şu şekilde açıklamalarda bulundu:

Ben 25 aralıkta genel merkezimiz bir genelge gönderdi kurallar çiğnenmek için yapılmaz, uyulmak için yapılır. Bende muratpaşa ilçe başkanı olarak 25 aralıkta istifa ettim. Çünkü genel merkezimiz il ve ilçe başkanlarının istifa etmesini istemişti. Şimdi bazı arkadaşlarımız 10 şubatta etti. ama ben genelgelere uyan bir ilçe başkanıyım. Ama adaylığımı açıklamadım hala çünkü ön seçim olmazsa aday olmam dedim. Ön seçim kararı alındı ve ben cumartesigünü 13 de aday adaylığımı açıkladım.  Tüm üyelerle bu sürecin belirlenmesinden dolayı mutluyum. 40 üyemiz var antalyada bunun yaklaşık 13bini muratpaşada, her üye gidecek orada tahimni ediyorum. 131 aday dadayı vardı. Şimdi 150yi bulma ihtimalı var. kadınlardan genel merkez 2,5 lira kadınlardan, 5 bin lira yetişkinlerden ve gençlerden de 1.5 lira alıyor.inşallah önümüzdeki süreçte bu seçimde kimse küsmeyecek. Ben bunu bekliyorum.

2011 deki seçimde ne yazık ki 131 adayımızın önemli bir kısmı adayları birileri belirlediği için birilerine yakın olanlar aday gösterildiği için diğer adaylar bana göre haklı olarak küstüler darıldılar. 2011 de il başkanlığı önünde eylem yaptı aday adaylarımız ne yazık ki o eyleme aday adayı olan 13 kişi katıldı. bende katılan 2 ilçe başkanından bir tanesi idim. Biz genel merkeze mesaj verdik. ‘biz antalyada ön seçim istiyoruz’dedik. Ama bu kabul edilmedi. Ne yazık ki 4,5 dan ,5 miletvekilini zor bela çıkarttık. Ama ben inanıyroum ki o seçimlere ön seçimle yapsaydık rahatlıkla 6’yı 7’yi zorlardık gibi geliyor. Ama bu sefer ben 8 zorlayabilceğimizi düşünyüyorum, bekliyorum. Çünkü chp iktidar olacak. Ben de iktidar partisinin milletvekili aday adayıyım. İnşallah 8 haziranda Türkiye sosyal demokrat, halkçı bir başbakana kavuşacaktır. Muratpaşa ilçesi Antalya’nın lokomotifidir, en büyük ilçesidir, en çok seçmen bizde var. ben bu ilçede 7 yıla yakın ilçe başkanlığı yaptım. 5 seçimde ilçeyi yönettim. Gerçekten de 5 seçimde de hiçbir zaman chp ‘yi bayrağını gönderden indirmedik. 2009 yerel seçiminde açık ara birinci parti idik, 27 meclis üyesi çıkardık.akp 7 de kaldı. Mhp’nin 2 tane idi. 20010 referandumunda chp yüzde 67 hayır dedi. muratpaşada. Tüm türkiyede yüzde 63 evet denilirken muratpaşada biz bunu sağladık.

2011 seçimlerinde demin anlattığım şeyleri yaşadık ve ne yazık ki erezyona uğradık ve 70 bin fark yedik tüm antalyada akp’ye. Ama 2014 de bu farkı kapattık. 23 bine indi. Ben bu farkın kapatılmasından mutluyum ama çok yanlışlar yapıldı. çok büyük hatalar yapıldı. gerçekten seçimi kaybetmek için hertürlü şey denendi her türlü hata yapıldı. ama buna rağmen biz muratpaşada 15 yıl belediye başkanı olmuş birinin başka partiden aday olmasına rağmen. Onunla birlikte çok sayıda chp’linin partiye ihanet ederek. Bunu özellikle söylüyorum. Gidip bir başka partiye çalışması nedeniyle. Biz muratpaşada oy kaybına uğradık. Ve bunun bedelini büyükşehir kaybederek ödedik. Ve bunun bedelini her gün ödüyoruz. ANSAN kaybettik. ÇYDD Lolkalini kaybettik.

Yavuzözcandaki başta ADD olmak üzere önemli büfeleri kaybettik. Binlerce gencimiz belediye tarafından işten çıkarıldı. Yüzlerce çalışan sürüldü. Hamile kadınlar, çocuklu kadınlar sabahın 5lerinde araçlara binip gidiyorlar.. bu arkadaşların tek bir suçu var chp döneminde işe girmek . ama biz bunu muratpaşada yapmadık muratpaşada hiçbir işçiyi işten çıkarmadık. Mümkün olduğu kadar işten çıkarılanlara öncelik vererek muratpaşada elemanlarımızı aldık. Almaya da devam ediyruz. Muratpaşa belediyesini bütün bunlara rağmen 24 meclis üyesi kazanarak, akp 9 üye kazandı. Mevcut belediye başkanının başka partiye geçerek bizim karşımızda çalışmasına rağmen yine yüzde 46 oy oranı ile birinci parti olarak muratpaşa belediyesini kazandık. İşimiz çok zordu. Cumhurbaşkanlığı seçimi zor bi seçimdi. Mhp partisi ile çalışmaya çalıştık. Stand kurduk esnaf gezdik mhp ile. Ve bu seçimlerde yüzde 63 oy çıkmıştır ekmeleddin ihsanoğluna muratpaşada. Ben bundan gurur duyuyorum. Bütün bunların sırrı muratpaşalı seçmenin seçime sahip olması. Örgütün görevi de onların attığı oya sahip çıkması.

Muratpaşada 1000 e yakın sandık var. çünkü ben ilçe başkanı olduğum günden bu güne hep şunu söyledim. Akp sandık hilesidir. Biz muratpaşada her seferinde silinen seçmenlerin yarısını tekrar seçmen olmalarını sağladık. Nüfus müdürlüğünün önünde standlar kurduk. Silinen seçmenlerin takibini yaptık. Bunlar seçim öncesi çalışmalardı. Evde seçmen ziyaretleri yaptık. Sahte seçmenleri yakaladık. Silinmesini sağladık. Bunlar hep sandık güvenliği ile ilgili yaptığımız işlerdi. Seçim günü de en önemlisi sandıktan gelen tutanakların ilçe binasına gelmesi ve onların bilgisayar ortamına kaydedilerek takip edilmesi çok önemliydi. Biz 5 seçimde de bunu yaptık.gerçekten çok övünüyorum muratpaşa ilçesi ile. Önümüzdeki bu seçimde de bunlara çok dikkat etmemiz gerekiyor. 14 martta seçmen listeleri askıya çıkacak. 14 marttan itibaren ben antalya halkını seçmen listelerini kontrol etmeye çağırıyorum.

Yine 14 marttan 5 bininin üzerinde seçmenin seçmen kaydının silineceği beklentisindeyim. Ne yazık ki yaşıyoruz bunları. Geçen dönem başkan yardımcım olan iki gün önce silindiğini öğrendik. Kendine ait evinde oturmasına rağmen kaydının olmadığını gördük. Bunun gibi binlerce insan siliniyor. Ne yazık ki binlerce insan en demokratik hakkını kullanamıyor. Sandığa gittiğnide ‘yok kardeşim senin adın yok’ diylar. Birde bunun süresi var 15 gün içinde birde bunun süresi var 29 marta kadar seçmen bölgelerinde isimlerini yazdırmaları gerekiyor. Benim antalya halkına önerim mutlaka isimlerini şimdiden kontrol etsinler. Muhtarlıklara gitsinler kayıtları var mı yok mu kontrol etsinler. Çünkü 14 marttan sonra yapacakları bu işlemler birazcık daha zorlaşacak. Nüfus müdürlüğü o dönemlerde bir takım kurallar getiriyor. Kira kontratı, numarataj , elektriik su makbuzları istiyor. Bir de bu belgelerin adliyeye götürülmesini istiyor. Bütün bu zorluklardan kurtulunması için mutlaka şimdiden seçmenlerime seçmen listelerini kontrol etmelerini istiyorum.

Milletvekili aday adayıyım çünkü, ben chp ye uzunca bir süre hizmet ettim. Emekçisiyim, sahada çalıştım. Şimdiye kadar aday gösterilenlerin seçilmesi için elimizden geleni yaptık. Bu dönem de ben şansımı denemek istedim. Görev süremde zaten bitmişti. 2012 yılında 2 yıllığına seçilmiştim 2 yıllık sürem bitmişti görev süremiz bitmesine rağmen devam ettik. Aday olmadık zamanın da bıraktım. Yeni ilçe seçimi yapılmasını temin ettik.genç arkadaşımıza görevi teslim ettik , tecrübeli bir ilçe başkanı olarak her zaman onların arkasındayım. Herhangibir sorunları olduğu zaman yine onlara yardım etmeye devam ediyorum. Ama hedefim chp yi ankarada antalyayı ankarada en iyi şekilde temsil etmek , antalyalıların Muratpaşalıların üyelerimin orada bir evi olması .orada bir kardeşlerinin olması benim hedefim bu. Ankaraya geldikleri zaman hepsinin orada bir evi olduğunu düşünmelerini istiyorum. Bir sorunları olduğu zaman her zaman yanlarında olacağız, başları ağrıdığı zaman bile yanlarında olacağız. Miletvekili ünvanıyla bu işi yapmaya çalışacağız.hedefim iktidar olan bir partinin milletvekili olmak .bu partide görev yapmak. Bunun için elimden geleni yapacağım.
Ben istedim. Aday olmayı, herkes benim bunun hakkım olduğunu düşüyor. Zaten birilerinin zoruyla bu işi almak ,olmaz. Kendisinin bu işe talip olması, istemesi lazım. Ben bu işe talip oldum. Birçok insan bu senin hakkın dedi ve demeye de devam ediyorlar.

Ben kurallara uymak durumundayım. Bir görev aldığınız zaman o görevi sonuna kadar yapmanız gerekir, seçime 7-8 ay kala il başkanı olup seçim den 3 ay önce bu partinin bana ihtiyacı var. ben milletvekili aday adayı olacağım çok düzgün bir davranış değil bana göre . çünkü, o zaman il başkanı bu işin başıdır komutanıdır. İl başkanı ayrıdır. Milletvekili adayı ayrıdır. İl başkanı komutandır. Biz il başkanının komutasında çalışacağız. Eğer ben seçildiysem. Görev süresinin sonuna kadar görev yaparım. Ki yaptımda uzatmalarda da çalıştım. Ama bu doğru değil.

Gruplaşmaya kesinlikle karşıyım. Chp Atatürk’ün emanetidir bize biz Atatürkün emaneti olan bir partinin üyeleriyiz. Kendi aramızda gruplaşma hakkına sahip değiliz. Gruplaşma ne zaman olur. Sadece parti içi seçimlerinde yarışırken ekipler oluşur. Adaylar ve ekipler oluşur , seçimin bittiği gün adayın ekibi ve kendisi bitmiştir. Artık chp vardır vardır yönetimi vardır. Ve bu nedenle ben gruplaşmaya kesinlikle karşıyım birinin adamı olmaya da kesinlikle karşıyım. Ben ercan erkan olarak yalnız başıma çalışıyorum. Herhangibir grupla, biz bir ekibiz diye çıkanlarla çalışmayı doğru bulmuyorum. Bu bir milletvekilliği aday adaylığı, gidip orada üç kişilik- iki kişilik bir ekip mi bizi temsil edecek bu doğru değil. Biz oraya antalya milletvekilleri olarak gitmeliyiz. Hepimiz bireysel olarak gidip üyelere oylarına talip olmalıyız. Emeğimizle yeteneğimizle üyeleri ikna etmeliyiz .bunun için gruplaşmaya ben kesinlikle karşıyım.
Genel merkezimiz il başkanımızın başkanlığını onayladı. Teamül yoklaması gibi birşeydi ordan çıkan kişiyi de myk kararı ile onayladılar.artık tüm aday adaylarımızla birlikte artık komutanımız semih bey onun komutasında biz hepberaber çalışacağız diye düşünüyoruz.

Gazetecilerin "Ankaraya gittiğiniz de ne yapacaksınız?" sorusuna istinaden :

"Şimdi şunu söyleyim eczacıyım , sağlık sektöründen geliyorum. Sağlık sektörünün çok ciddi sıkıntıları var. eczacıların, doktorların, tüm sağlık emekçilerinin ,hasta görevlilerinin çok ciddi sorunları var. bunların sorunlarıyla ilgili çok ciddi çalışacğım. 7 yıl ilçe başkanlığı yaptım Antalyayı tanıyorum. Muratpaşayı tanıyorum Antalyanın sorunlarını çok iyi biliyorum. Antalyanın hak ettiğini almadığını biliyorum . antalya vergi artısı veren birkaç ilden biri olmasına rağmen bir stadyumu bile bize çok gördüler. Yıllarca stadyumu yapmadılar. Hala antalyada hastane yatırımları sağlık sektörü yatırımları yapılmıyor bekleniyor. Büyükşehir belediyesinin kaybettikten sonra çevre yolları bunla tamamen partizanca yaklaşımlar bunlardan utanç duyuyorum. Bunlar çok doğru şeyler değil. Bunun için Antalya lıların dertlerini eğer hükümette olmazsak gensorularla, hükümette olursak ta bütçe konusunda meclis çalışmalarında elimden gelidği kadar doğru şeylerin yapılmasına katkı koyacağız. "

Babam aksekili, antalyanın sorunlarını biliyorum. Elimden geldiğince 35 yıllık eczacıyım. Bütün Türkiyenin en büyük sorunu işsizlik bi kere bunun çözümlenmesi gerekiyor. Turizm antalyanın lokomotifi , antalya turizmden hak ettiğini almıyor. Antalyadaki birçok turizm firması başka illere vergilerini yatıyor. Antalya burada ciddi bir haksızlığa uğruyor. Antalyanın en önemli gelir kaynaklarının başına tarım geliyor ve tarımla ilgili çok önemli yatırımlara ihtiyacı var. hepinizin bildiği gibi güneydoğuya duble yollar yapıldıb biz daha antalya alanya yoluna daha yeni kavuştuk.

Antalya'da yanlış yatırımlarda yapılıyor. Metro dediler antalya esnafının kalbine hançer soktular. Antalyanın ulaşımını alt üst ettiler. Hele şu günlerde gerçekten ulaşımda yaşananları gröyüroz .artık istanbuldaki gibi trafik felç durumda .turizm sezonun baltalanıyor. Turist kent içine gelmiyor. Esnafın en büyük sorunu avm . şehrin içine bu kadar avm yapılması esanfın belini büktü. Büyük zararlar görüyoruz. Avm ‘nin şehrin içine yapılmasına kesinlikle vekesinlikle karşıyım ve AVM çalışma saatlerine sınırlandırılması için elimden gelen heryeşi yapacağmı. Çünkü AVM şehrin esnafının şehrin emekçilerinin en büyük düşmanıdır. Şehrin içine yapılan AVM’ler şehre batırılmış birer hançerlerdir. Konuksaverde yapılmak istene AVM için arkadaşlarımızın kurduğu çadırda bizde yerimizi aldık biz de direndik , oradaydık. AVM’ye engel olduk. Şunu açıkça söyleyeyim CHP’li belediyeler AVM yaptı diyorlar. Bu büyük bir yalan, açıkça şunu söyleyeyim hiçbir AVM’nin ruhsatı CHP BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİNDEN ÇIKMAMIŞTIR. Bunların tamamı daha önceki iktidarlar döneminde akp iktidarı döneminde ve daha önceki sağ iktidarlardöneminde çıkmıştır. CHP AVM’yi şehir içine yaptırmamıştır. Yaptırmamak içinde elinden geleni yapacaktır.


Kaynak: Banu Barlas