Ülkemizin 10 ilinde yaşanan deprem felaketi akabinde hızla hareket eden Antalya Muratpaşa Belediyesi, depremin 12’inci saatinde gönüllülerin desteği ile topladığı yardımlarla, deprem bölgesine ilk tırını yollamıştı.

Muratpaşa Belediyesi, yardım tırlarının akabinde 12 iş makinesi, 25 yardım TIR'ının yanı sıra birçok çalışanını deprem bölgesine sevk etti.

Sosyal sorumluluk projeleri ve halka yakınlığı ile bilinen efsane başkan Ümit Uysal, deprem yardımlarını çok kısa sürede sağlayıp koordine ederek bölgeye ulaştırmakla kalmadı, deprem sebebi ile Antalya’ya gelen depremzedeler için de ücretsiz mağaza açtı.

Yardımseverler tarafından toplanan giysiler ve ayakkabıların yaş ve ürün gruplarına göre tek tek ayrıldığı mağazada, depremzedelerin tüm giyecek ihtiyaçlarının karşılanması amaçlanıyor.
 
Mağazada kıyafet ve ayakkabının yanı sıra bebek maması, emzik, biberon ve bebek bezi gibi ürünler de yer aldı. Antalya'ya gelen depremzedeler kaldıkları otel vasıtasıyla ya da kendi imkanlarıyla Muratpaşa Belediyesi'ne başvurarak, depremzedeler için açılan bu mağazadan ihtiyacı olan ürünleri alabiliyor.
Aşevinin kapasitesini 2 katına çıkartan Uysal, Muratpaşa Belediyesi’nin tüm imkânlarını depremzedelerin uzun vadede yararlanması üzerine sunmayı planlıyor.
 
 
TOPLANAN ÜRÜNLER ÜCRETSİZ
Mağazaya bağış yapmak isteyenlere öneride bulunan Başkan Ümit Uysal, “444 80 07 numaralı Turunç Masa'yı arayanlar yönlendiriliyor. Doğrudan Abdullah Sevimçok Sivil Toplum Merkezimize de gelebilirler. Metin Nuran Çakallıklı Lisesi'nde toplama merkezimiz var. Burada ürünler yaş gruplarına göre düzenli olarak ayrılıyor. Bir taraftan bu ürünler depremzedelere verilecek, bir taraftan da yeni ürünler toplanacak sistemi kuruyoruz. Hem burada hem de diğer toplama merkezlerimizde aynı faaliyet yürütülecek. Yan tarafta büyük bir çadırımız var. Büyük bir ihtimal orayı da faaliyete sokmak durumunda kalacağız. Çalışmalarımız devam edecek" şeklinde açıklamada bulundu.
 
 
 
 
 
 
 
 


Kaynak: Banu Barlas