Antalya’da hayvanları koruma dernekleri Konya başta olmak üzere, Türkiye genelinde hayvanlara yaşatılan katliamlara “DUR” demek için bir araya gelerek eylem yaptı.
 
Dernek başkanları ve hayvanseverler adına yapılan basın açıklamasının sözcüsü PakoDer Başkanı Ebru Paraf, Türkiye çapında hayvanlara yaşatılanlara karşın yetkilileri uyardı ve bu katliamların kabul edilemez olduğunu belirtti.
 
Antalya’daki hayvanları koruma derneklerinden AyYıldız Derneği, PakoDer, KuHayDer düzenledikleri eylem ve yayınladıkları  ortak basın bildirisinde barınakların bakanlığın bünyesine alınması gerektiğini belirtti.
 
 
BASIN AÇIKLAMASI
Bugün burada Konya'da başına kürekle vurularak canice öldürülen köpek için, yine Konya'da çuvala konulan ve solunum yetmezliğinden hayatını kaybeden kedi için, yine Konya'da deneye gönderilen köpekler için, başına çuval geçirilerek balyozla öldürülen dana için, Ankara Mamak ilçesinde yaşanan belediye katliamı gibi hayatını normal yolla kaybetmemiş, ölmeden önce insan eli ile büyük acılar yaşatılmış tüm hayvanların sesi olmak için toplandık.
 
Son zamanlarda hayvanlara karşı canice uygulanan şiddetten hepimiz mağduruz, insan olmaktan utanır hale geldik. Dünyaya gelen her canlının yaşam hakkı vardır, kutsaldır… İnsanlıkla bağdaşmayan şiddet olaylarını her izlediğimizde, biz de onlarla birlikte ölüyoruz. İnsanlara karşı güvenimizi kaybediyoruz, caniler ile birlikte yaşamak istemiyoruz. Her gün yaşanan,  hayvanlara  yaşatılan eziyetlerden dolayı artık uyuyamaz olduk ve buna yeter artık diyoruz!
Belediyelerde yaşanan olaylar sonucunda maaşla çalışanların hayvan sevgisine sahip olmadığını görüyor, buna inanıyor ve belediye katliamlarının durmasını istiyoruz.
 
Taleplerimiz ise;
Hayvanların bakımları belediyelerden alınıp Tarım ve Orman Bakanlığına verilmesi, bakanlık bünyesinde alınacak hayvanlara gönüllülerin bakmasıdır.
Gönüllülere eğitim verilmesini ve tüm barınaklara MOBESE takılmasını talep ediyoruz.
Hayvanlar canice öldürülerek popülasyon sağlanmaz, tek ve ilk çözüm kısırlaştırmaktır. Yıllarca birçok belediye sokak hayvanları rehabilitasyon  merkezi bile açmadı. Görevini yerine getirmeyen belediyelerin zararını da hep sokak hayvanları yaşadı. Ortada büyük bir haksızlık var, bu haksızlığın düzeltilmesini ancak bakanlık sağlar. Sokak hayvanlarının bakımını belediyeler değil ancak bakanlık üstlenirse bu sarmaldan kurtulabiliriz.
Buradan herkese sesleniyoruz; insanların merhameti ve sevgisi azaldı, sokak hayvanları bin bir çeşit şiddete maruz kalıyor, kısırlaştırmanın hayat kurtardığını bilmelisiniz. İlk öncelik kısırlaştırmak olmalı...
Artık hayvanlara yapılan eziyet haberleri ile uyanmak ve yine onlara uygulanan şiddetlerden dolayı uykusuz kalmak istemiyoruz.  Herkesi vicdanlı, sağduyulu olmaya davet ediyoruz. Belediye çalışanlarına da ekmeğini bu hayvanlar üzerinden kazandıklarını hatırlatarak incittikleri her hayvanın hesabını soracağımızı bildiriyoruz.
Katılımcı Dernekler:
AyYıldız Derneği
PakoDer
KuHayDer


Kaynak: Banu Barlas