Bilimin gelişmesi ile birlikte gençleşmek,  güzelleşmek de kolaylaştı. Herkes genç kalmak, genç olmak veya güzelleşmek ister mutlaka. Buraya kadar sorun yok. Sorun estetik yoluyla herkesin birbirine benzemeye başlamış olması. Tıpkı sosyal medyada düşüncelerin kopyalanıp yapıştırılması gibi, estetik olanlar da birbirinin kopyası haline geldi.

20’li yaşlarda bile yaygın olan estetik furyasında en çok dikkat çeken fark edilen estetikler; dudak dolgunlaştırılması, dövme kaşlar, elmacık kemiği takviyesi…
 
Dövme kaşlar geçmişte makbul görülen ince ve yay şeklindeki kaşın aksine kalın ve düz yapılıyor. Üst dudaklardaki dolgu oldukça abartılmış olmakla birlikte, yüzün ifadesini bambaşka bir hale getiriyor. Yüz hatları belirgin olmayanların yoğun tercihi ise elmacık kemiğine yağ takviyesi… Bir dönem moda olan burun kaldırtma ve sonucunda tavşan dişli olma furyası yerini doğal burun estetiğine bırakmış durumda.


"Kadının-kızın güzel olup olmadığı yataktan kalkınca belli olur" atasözü tarih oldu...

 
Kalıcı makyaj ile birlikte bir atasözümüz daha değişime teslim oldu. Atalarımız: “Kadının-kızın güzeli yataktan kalkınca belli olur” derdi. Takma ipek kirpikler, kalıcı iye liner ve kalemler, kalıcı dudak kalemleri ve rujlar ile artık her kadının yataktan kalkınca güzel olması da mümkün.
 
İşte bazı ünlülerin öncesi ve diğer herkese benzeyen sonrası:
 
Şükran Ovalı yüz gerdirmesi yaptıran ünlülerden.
Elmacık kemiğinin belirginliği ve yüzündeki ufak dokunuşlarla eski ve yeni hali...





Selena dizisiyle ün kazanan Sinem Kobal'ın yaptırdığı estetiklerle epey değişime uğradığını söyleyebiliriz.
Alnına botoks, elmacık kemiklerine dolgu yaptırmasının yanında yanak yağlarını aldırdı.Kaşlar dövme ile kalınlaştırılma modasına uyarken,  dudakta da hafif bir dolgu var.



 
"Bir Zamanlar Çukurova" dizisinde oynayan Hilal Altınbilek'in de herkes gibi yanakları gitmiş ve üçgen bir surata kavuşulmuş.
Burun, dudaklar, kaşlar, bakışlar ve yanaklarda büyük bir değişim var.





Ve estetik mucizesinin ispatı, Estetikle Türkan Şoray'ın kopyası olmaya yaklaşmış Melike Yalova...



Yine bir estetik mucizesi Tuğçe Kazaz... İnce kaş modasından çıkıp kalın dövme kaşlar, doldurulan elmacık kemiği ve burun estetiği son derece başarılı.


Yılların eskitemediği yüzlerden Ebru Şallı... Estetik var olduğu sürece de eskimeyecekler belli ki... Kopyala yapıştır güzelliklere dahil olan Şallı'da kalın dövme kaş, dolgu dudak ve burun estetiği furyasına katılmış görünüyor.



Ve yine yılların eskitemediği, değişimi ve başarılı estetikleriyle yıllara meydan okuyan Pınar Altuğ:





 
Bu güzeller de estetik sonrası birbirinden ayırt edilemeyenlerden:









 
 
 


Kaynak: Banu Barlas