MHP Antalya Milletvekili Aday Adaylarından öyle bir isim var ki; sahip olduğu vizyonla ve mevcut donanımıyla, direk Dışişleri Bakanlığı veya AB Bakanlığı koltuğuna oturacak gibi görünüyor.

Buket Nur Özay… 27. Dönem MHP Antalya Milletvekili aday adayı… 1967 Ankara doğumlu Özay Antalya Manavgatlı. Henüz 1 yaşındayken ailesi ile Almanya’ya gitmiş. İlk ve orta öğrenimini Almanya Ricarda Huch Gymnasium’da tamamlayarak, sonraki eğitim hayatına Türkiye’de devam etmiş. Hacettepe Üniversitesi Alman Dili ve Edebiyatı Anabilim dalında yüksek öğretim gören Özay, 1992’de GoetheEnstütüsü’nden okutmanlık sertifikası alarak aynı enstitüde 2002 yılına kadar okutmanlık yapmış.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’nda (Almanca-İngilizce) Tercüman unvanı ile işe başlayarak, her iki kurumda eş zamanlı çalışmasını sürdürmüş. 2004 yılında, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde Avrupa Birliği Uzmanlığı unvanını alarak, TBMM’de AB Uzmanı olarak görev almış.

Tüm bunlarla yetinmeyen Buket Nur Özay, halen Ankara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tasavvuf Ana Bilim Dalı’nda master yapmakta. TBMM Dış İlişkiler ve Protokol Başkanlığı’nda Protokol Tercümanı ve AB Uzmanı olarak görev yapmakta olan Özay, 27. Dönem MHP Antalya Milletvekilliğine aday adayı olarak istifa etmiş bulunuyor. Evli ve bir kız çocuk sahibi olan Özay, mevcut donanım ve yapı itibariyle pek rakip tanımayacak gibi duruyor. Özellikle AB konusundaki uzmanlığı ve tecrübesi ile gerek Antalya’nın gerekse Türkiye’nin ufkunu açmayı hedefleyen Özay’ın, bu konulara dair pek çok projesi var.

Antalya’dan Meclise yollanan ilk kadın Milletvekili MHP’den Dr. Nesrin Ünal idi. Cumhuriyet tarihinden bu yana meclise Antalya’dan ilk kadın milletvekilini gönderen MHP, son derece iddialı ve donanımlı olan, Buket Nur Özay ile de Antalya’dan ilk kadın Bakanı çıkarabilir gibi gözüküyor.


Kaynak: Banu Barlas