Çok alışılmış olmasa da, geçmiş seçim dönemlerinde karı-koca Milletvekili adayı olanların örnekleri var. Bu kez bu örnek Antalya’dan… 15 Temmuz sonrası ülke genelinde ‘Şehit Ailesi’ olarak tanınan Zeki ve Meltem Kılınç çifti, Ak Parti Antalya 27. Dönem Milletvekili Aday Adayı oldu.

Türkiye genelinde her ne kadar ‘Şehit Ailesi’ olarak anılsalar da, bu çift aslında Antalya’da 15 Temmuz’un çok öncesinde FETÖ’yle mücadelesi ile tanınıyordu. 2012 yılında henüz FETÖ/PDY olarak adı konulmamış olan örgüt yapılanmasına biat etmediği için hedef seçilen Polis memuru Zeki Kılınç, o günden bugüne 19 kez meslekten ihraç ile yargılanmış, 24 ay kıdem durdurma cezası almış. Yine örgüt militanlarınca 2011-2013 yılları arasında Antalya’da usulsüz olarak dinlenen 134 kişinin arasında bulunan Zeki Kılınç, konuya istinaden ilk suç duyurusunda bulunan ve dava açan, halen de müşteki olarak davası devam eden bir isim.

Aleyhinde açılan davaları ve kıdem durdurma cezasını açtığı davalarla kazanıp iptal ettiren Zeki Kılınç, bir taraftan da yeni mücadelelere girişmekten geri kalmamış. 2013 yılında Polisin yardım sandığı olan ‘POL-SAN’ da 650 trilyon yolsuzluk yapıldığını, polisin parasının Bank Asya’ya yatırıldığını bildirip, 950 sayfalık suç duyurusunu iki arkadaşı ile birlikte Bakırköy C. Savcılığına yapıp işlem başlatan Zeki Kılınç’ın bu davasında 6 kişi halen tutuklu olup, davası devam etmektedir.

Görüldüğü üzere, 17/25 Aralık ve 15 Temmuz döneminden çok önce FETÖ ile mücadeleye girip bedel ödeyen Kılınç ailesi, son ve en ağır bedeli 15 Temmuz gecesi ödedi… 15 Temmuz Darbe girişiminde hainlerle çarpışırken şehit düşen oğulları Polis memuru Muhammet Oğuz Kılınç’ın acısını halen yaşamakla birlikte, 2012’den bu yana aile olarak girişmiş oldukları bu mücadele sonucunda evlatlarını kaybetmek de Zeki ve Meltem Kılınç’ı mücadeleden geri koymamış.

1995 Hac yolculuğunda Recep Tayyip Erdoğan ile tanışan Zeki Kılınç, o yıllardan itibaren gerek polis teşkilatında gerekse ülkede ters giden konulara dair başvurduğu kanun değişikleri teklifleri kabul olmakla birlikte, 2012 yılından beri giriştiği FETÖ mücadelesinde pek çok mağdura da yardımcı olup, mağduriyetlerini giderdiğini ifade etti.

Zeki Kılınç halen daha 15 Temmuz’da şehit olan oğlunun adının verildiği Muhammet Oğuz Kılınç Polis Merkezi’nde grup amiri olarak çalışmakla birlikte, Polis Aileleri Birliği As Başkanı olarak görev yapmakta.

Eşinin FETÖ/PDY ye karşı 2012 den bu yana girişmiş olduğu mücadeleleri destekleyen ve oğlunun şehit düşmesinden sonra 15 Temmuz Vatan Şehitleri Derneği’ni kurup Başkanlığını yürüten Meltem Kılınç, 2011 yılından bu yana da Antalya Konyaaltı Ak Parti Kadın Kolları üyesi.

36 dernekten oluşan Antalya Birlik ve Kardeşlik Platformu’nda Başkan Yardımcısı da olan Meltem Kılınç, Sosyal Bilimler Fakültesi mezunu olup, iktisat son sınıf eğitimine devam etmekte. Çiftin 22 yaşında İnşaat Mühendisliği 3. Sınıf öğrencisi bir kızı, lise 3’e devam eden de bir oğlu bulunmakta.

Karı-koca Ak Parti aday adayı olmalarının siyaset, koltuk veya para amaçlı olmadığını beyan eden çift, yegane amaçlarının 2012 den bu yana sürdürmekte oldukları mücadeleyi daha etkin kılabilmek ve o yıllardan bu zamana kadar kendileri gibi mücadele ederken mağdur olan herkesin sesi, çaresi olabilmek olduğunu belirtti.

Zeki ve Meltem Kılınç çiftine dair anlatılacak o kadar çok mücadele, o kadar çok vatan uğruna çaba var ki, doğrusu ben hangi birine değineceğim konusunda kararsız kaldım. Görüştüğümüz süre boyunca mevcut mağdurların farkında olduğunu belirten aile, benim de kendilerine iletip elçi kıldığım FETÖ mağdurları dosyalarını dikkatle inceledi. Geçmiş çabalarına ve mücadelelerine bakılırsa, FETÖ’yle mücadelede iyi hal karinesine sahip Kılınç ailesi, yanlış ve hukuksuz uygulamalar nedeniyle mağdur olan binlerce kişiye ümit olacağa benziyor.


Kaynak: Banu Barlas