Antalya’da sokak hayvanları için verdiği mücadele ile bilinen Tuğba Yurttaş’ın başına gelmeyen kalmadı. 31 Aralık 2019 da kedisi çelik telle asılarak öldürülen Yurttaş, kedisinin katilinin parmak izini dahi aldırmış ve peşini hiç bırakmamıştı.

Kedi katili ile Yurttaş arasındaki dava hala sürmekte. Kendi kedisinin başına gelenler yetmezmiş gibi sokak hayvanlarına yapılan eziyetlere de sessiz kalmayan Yurttaş’a hayvan düşmanları tarafından defalarca göz dağı verilmek istendi. Yurttaş’ın ilgilendiği, beslediği kedi evleri dağıtıldı, su kaplarına kadar kırıldı, kapısına mermi bırakıldı…

Tüm bunlara rağmen sokak hayvanlarını beslemeye devam sokak hayvanlarının koruyucu meleği Tuğba Yurttaş ve diğer hayvanseverler hayvan düşmanları tarafından saldırıya uğramaya devam ediyor. Son olarak geçtiğimiz hafta saldırıya uğrayan Yurttaş’ın kısa süre ile çektiği kamera görüntüleri sosyal medyada büyük ses getirdi ve saldıranların kimliklerini de sosyal medya takipçileri ortaya çıkarttı.



Üzülerek belirtmek gerekirse saldıranlardan biri gazeteci Teslime Tosun… Diğer bir isim ise Gülşen Gedikoğlu… Görüntülerde sokak hayvanları için bir binanın arka tarafında duvar dibinde yer alan su ve mama kaplarını korumaya çalışan hayvanseverler ve saldıran bu ikili yer alıyor.

Görüntüler sonrası ulusal basının Tuğba Yurttaş’a ulaşarak kapsamlı haber yapması ise hayvanseverler tarafından son derece memnuniyetle karşılandı. Tuğba Yurttaş’ın sokak hayvanları için verdiği mücadele ulusal basında şu şekilde yer aldı:

 


Kaynak: Banu Barlas