Akdeniz Üniversitesi rektörü Özlenen Özkan, hayvan düşmanlığında sınır tanımıyor. Geçtiğimiz kış, korona yasaklarının olduğu ve en soğuk günlerde üniversite içinde besleme yapan dernek başkanlarını dahi içeriye almayıp ölüme terk eden Özkan, açlıktan ölen hayvanlarla yetinmemiş, kalanları da ortadan kaldırtmıştı.

Hayvan katliamına doymayan Özkan bu kez de hayvanların çete kurduğuna dair sipariş haberle gündeme geldi. İddialara göre danışmanlarından birine ait olan haber sitesinde tam sayfa hayvan düşmanlığı yapan Özkan, kendisini savunamayacak hayvanlara iftira atmaktan da geri kalmadı. Köpeklerin yerleşke içinde ÇETE kurduğunu ve öğrencilerin korkudan sopayla dolaştığını iddia eden Özkan, kampüsün tadının kalmadığını söyleyerek kendisini savunamayacak hayvanlara karşı savaş açtı.

Hayvanları doğal yaşam alanlarında barındırmak istemeyen Özkan’ın yaptırdığı bu haberle amacı yerleşkeden gelen geçen hayvanlar dahil toplattırmak…

Hayvanların çete kurmuş olduğu iddiası ve buna istinaden siparişle yaptırılan tam sayfa haberle alay konusu olan Özkan, hayvan düşmanlığından vazgeçecek gibi görünmüyor. Ayyıldız Hayvanları Koruma Derneği Başkanı Faruk Çavuş; kendisini savunamayacak hayvanlar adına rektöre dair suç duyurusunda bulunacaklarını belirterek, “Koca rektörün başka işi yok, işi hayvan düşmanlığı belli ki” diyerek rektörü hayvanlarla uğraştığı için kınadıklarını beyan etti.

 
 


Kaynak: Banu Barlas