Gazetemiz hukuk danışmanı ve ceza hukuku hocası Av. Dr. Dilek Ekmekçi'ye kumpas ve pusu şüphesi uyandıran girişimlerin ardı arkası kesilmiyor.

Gazetemiz hukuk danışmanı ve köşe yazarı ceza hukuku hocası Av. Dr. Dilek Ekmekçi’nin; Fetö’nün fuhuş yapılanması hakkında suç duyurusunda bulunduğu haberinin ulusal basında yer almasından hemen sonra başlayan kumpas ve pusu şüphesi uyandıran girişimlerin arkası kesilmiyor.

Fetö’nün fuhuş yapılanması hakkında suç duyurusu haberinin Cumhuriyet Gazetesi’nde haber olmasından sonra; Ankaralı ve polis muhabirliği yapan bir Anadolu Ajansı muhabiri, Dilek Ekmekçi’nin haberini yapan Cumhuriyet muhabirine ulaşarak, haber kaynağını sormuş ve Ekmekçi’ye ulaşmak istemişti. Osmanlı Ocakları’nın kumpas ve pusu şüpheli girişiminden sonra temkinli olan Ekmekçi ve arkadaşları; istişareler sonrasında Ekmekçi’nin AA muhabiriyle telefonla konuşmasının uygun olduğuna karar verdiler.

Ekmekçi geçen hafta başında Anadolu Ajansı muhabirini arayarak konuyu sorduğunda AA muhabiri; “haber konusu suç ilişkilerine vakıf bir abisinin, Ekmekçi ile görüşerek bilgi paylaşmak istediğini ancak 2 hafta kadar geç iletişime geçmesi sebebiyle; herhalde vazgeçtiğini, yine de tekrar arayıp kendisine soracağını ve dönüş yapacağını” söyledi.

AA Muhabiri, Ekmekçi İle Görüşmek İstedi

Sonraki günlerde Ekmekçi’ye kendiliğinden bir geri dönüş yapmayan AA muhabirine Ekmekçi; kendisiyle iletişim kurmak isteyen şahsın kimliğini ve iletişim bilgilerini sorduğunda AA muhabiri; “sanırım kendileri sizinle iletişime geçer” diyerek şahsın isim ve iletişim bilgilerini paylaşmadı.

Bir sonraki aşamada Ekmekçi’nin; hakkında suç duyurusunda bulunduğu kişilerden bazılarının emniyet mensubu olduğunu ve AA muhabirinin de genellikle emniyet, polis akademisi ve istihbarat haberleri yaptığını hatırlatarak; kendisiyle iletişime geçmek isteyen kişinin şikayet edilen kişi hakkında bilgi sahibi olabilecek başka bir emniyet mensubu olup olmadığını sorgulaması üzerine; AA muhabiri, “kişinin emniyetçi olmadığını ve konu hakkında başka bir bilgisi olmadığını” söyleyerek cevap verdi.

Ekmekçi ise en sonunda AA muhabirine açıkça; ismi medyada sıkça geçen eski emniyet istihbarat şube müdürlerinden halen polis akademisinde ders veren Koray Ö.’yü şikâyet ettiğini, kendisinin de Koray Ö.’yü muhtemelen tanıyor olabileceğini sordu.

Bunun üzerine AA polis muhabiri; oldukça medyatik olan ve pek çok olayda adı geçen Koray Ö.’yü tanımadığını ve Ekmekçi’yle iletişime geçme dışında da kendisinden birşey istenmediğini, başka bir detay bilmediğini söyledi.

OSMANLI OCAKLARI AKEV ÜNİVERSİTESİ'Nİ KULLANDI MI?

Yazışmanın gelinen son noktasında Ekmekçi’nin; Osmanlı Ocakları’nın Akev Üniversitesi’ni bile kullandığı şüphesi uyandıran pusu şüpheli daveti gibi; AA muhabirinin de benzer bir pusu/kumpas için kullanılmış olabileceği şüphesini muhabirin açıkça yüzüne vurması üzerineyse, AA muhabiri Dilek Ekmekçi’ye; kendisini anladığını, bu özveriyle başarılı olacağına inandığını, devletin gücünü suç işlemek için kullananların hesap vermesi gerektiğini söyleyerek kolaylıklar dilemiştir.

Tüm bu yaşananların hayatın olağan akışına uygun olmayan pusu şüpheli davetler olduğu açıktır. Tüm bunlar savcılıkla ve yetkili makamlarla paylaşılacaktır. Bu şüpheli davette de bütün oklar Koray Ö.’yü işaret etmektedir.

Ergenekon davasında haksız yere 4 yıl hapiste yatan ve yine albay Levent Göktaş’ın avukatı olan Serdar Öztürk’ün halen ODATV sitesinde de yayınlanan dilekçesinde yer verdiği Fetö şemasında; Emniyet istihbarattaki Fetö yapılanmasının en kritik isimleri arasında gösterdiği Koray Ö., Hanefi Avcı’nın da Milli Damar yapılanması içerisinde saydığı isimlerdendir. Koray Ö., bir yandan 15 Temmuz gecesi Cihat Yaycı ve Fahri Kasırga ile telefon trafiği yaşarken; diğer yandan en büyük rakibi Fahri Kasırga’nın oğlu Serdar Kasırga’nın şirketi olan Natek şirketinin Fetö sanığı sahibinin en çok görüştüğü emniyet müdürleri arasındadır.

Tüm bu bağlantılar Ekmekçi’nin kendisine, ailesine, dostlarına ve sevdiklerine karşı yapılabilecek herhangi bir kumpasa veya pusuya karşı çok daha dikkatli olması gerekliliğini ortaya koymuştur. Nehaber Gazetesi olarak yazarımızın, hocamızın, hukuk danışmanımızın, bizim ve sevdiklerimizin başına gelecek en ufak bir kötülükte bizim için olağan şüphelilerin belli olduğunu kamuoyuna ilan ederiz.


Kaynak: Banu Barlas