Yerel seçimlerin üzerinden geçen bir yılın Antalya’nın ilçelerine neler kattığını görmek için Antalyalı gazetecilerle keşif turuna çıktık. İlk ziyaretimizi Antalya’nın en doğu ilçesi olan Gazipaşa’ya yaptık.

Bizi oldukça samimi bir şekilde karşılayıp ağırlayan Gazipaşa Ak Parti Kadın Kolları Başkanı Özlem Güzel Küçükballı ve Gazipaşa Belediye Başkanı Doktor Adil Çelik ile Antalya’nın sahip olduğu, gizli kalmış pek çok yeri görme şansını elde ettik.

resim946561

Akdeniz sahillerinin en nadide koylarının bulunduğu Gazipaşa’nın bir yılda geldiği nokta ise oldukça gözle görülürdü. Köy ve yayla yolları asfaltlanmış, okul ve camiler bakıma alınmış, en ücra yerlere bile çocuk parkı ve spor kompleksleri yapılmış. Gazipaşa Belediye Başkanı Doktor Çelik göreve geldiğinden bu yana o kadar hızlı bir şekilde vaatlerini hayata geçirip uygulamış ki, seçim vaatlerine yönelik çıkarttığı broşürde yazılanların azlığından dolayı pişmanlık duymaya başlamış.

resim673908

“Keşke Çok Daha Fazla Şey Vaat Etseydim”

Kendi vaatlerini yetersiz bulan, bunu da yerel yönetimler konusundaki tecrübesizliğine veren Başkan Çelik; İlk 5 seneyi çıraklık olarak gören Belediye Başkanlarının kendisini bu konuda yanılttığını, kendi çıraklığının birkaç ay sürdüğünü, artık ustalık döneminin başladığını kaydetti.

Bakanlığın yaptığı açıklamaya göre, Gazipaşa’ya yapılan ilk yatırım 50 milyonluk alt yapı yatırımı. Alt yapıya önem verdiğini ve büyük ölçüde tamamladığını belirten Çelik, sağlam altyapının sağlam şehirleşmenin gereği olduğunu belirtti. Alt yapı çalışmalarını tamamladıktan sonra şehre büyük prestij kazandıran deniz yolunu tamamlayan Çelik, yol kenarlarına özel bisiklet yolu yaparak, engelliler için alan oluşturmayı ve tarihi su kemerlerini ışıklandırarak hoş bir görüntü sunmayı da ihmal etmemiş.

resim688136

Şehre kaynak sağlayıp istihtam yaratan ‘Parke ve Büz’ fabrikasını kuran Çelik; kurduğu şirket sayesinde belediyeye yıllık 1 milyon liranın üzerinde gelir sağlamayı hedefliyor. Bunun yanı sıra, metrekaresi ortalama 13 lira arasında olan parkenin fiyatı da 6,5 liraya mal ediliyor.

Şehrin giriş yolu ve vitrini olan Milli Egemenlik Bulvarı’nı da modern ve refah bir hale getiren Çelik, üst geçit onarımı ve ışıklandırmasını da yaparak, şehrin girişine ayrı bir hava katmış.

3 mesire alanını hizmete sunan Başkan Çelik, Gazipaşa’ya 3 alt geçit kazandırarak ulaşımı rahatlatmış. İlçenin vizyonuna katkısı olacak en büyük proje ise şu an için Hacı Musa Çayı Projesi. 8,5 milyonluk harcama yapılacak olan Hacı Musa Çayı projesisinin ıslahı tamamlama noktasına gelmiş durumda.

Evde sağlık hizmetleri aracı olan ambulansla, maddi durumu yetersiz, yaşlı ve bakıma muhtaç vatandaşların hastaneye getirilip götürülmesine yardımcı olunuyor. Aynı zamanda vatandaşlara evde bakım hizmeti de verilen sistemin genişletilmesi planlanıyor.

resim105970

Araç flosunu güçlendiren, göreve geldikten sonra 1 otobüs, 1 adet çöp kamyonu, 2 adet çit kabin kamyonet, 1 adet yol süpürme aracı, bir adet Ford Connect marka kamyonet, bir adet binek otomobil ve bir ambulansı da bünyesine katan Başkan Çelik, 1 milyon lirayı aşan greyderleri, 2 kamyonu ve 1 adet beko loder ile ilçenin en ücra köşesine kadar ulaşmayı planlıyor.

Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik’in projesinin dışında devletin yaptığı yatırımlar da, Gazipaşa’nın gelişimine son derece katkıda bulunmuş durumda. Havalimanının genişletilmesi, yenilenmesi, Gökçeler Barajı, Alanya-Gazipaşa- Anamur yolu, Gazipaşa Yat Limanı, 75 yataklı devlet hastanesi gibi projelerin de gerçekleştirildiği Gazipaşa Akdenizin yeni cazibe merkezi olma yolunda ilerliyor.

Seçim vaatlerinin bulunduğu broşürü gazetecilere göstererek, 1 yıl içinde çoğunu tamamladığını belirten Başkan Çelik, Ak Parti’deki hizmet anlayışını benimsediğini belirterek; “Durmak yok, hizmete devam.” diyerek hizmetlerinin gerisinin geleceğini, kalan 4 yılında çok daha güzel işler yapacağını ifade etti.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas