Antalya'nın Gazipaşa İlçesi'nde 10'uncusu düzenlenen Tarım Fuarı CHP'li Yıldıray Sapan'ın şovuna sahne oldu. CHP'nin yaptığı önseçim sonucunda 33'üncü sırada yer alan ve 2576 oyu bulunan Sapan, Milletvekilliğine aday gösterilmedi.

Her seçim döneminde farklı skandallara imza atan CHP'li Sapan, geçtiğimiz seçim dönemi öncesinde, hamile eşini arabada döverek düşük yapmasına sebep olduğu iddialarıyla haber oldu. İddialara göre, Savcılığa dilekçe vererek, kendisini sürekli döven eşinden şikayetçi olan Sedef Sapan'ın, 10 Ağustos 2010'da eşinden yediği dayak sonrası bebeğini düşürdüğünü belirttiği haberleri basını uzun süre meşgul etti.

Gazipaşa Tarım Fuarı'nın açılışına katılan Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme eski Bakanı, Ak Parti Antalya 1'inci sıra milletvekili adayı Lütfi Elvan, CHP Antalya Milletvekili Yıldıray Sapan, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, Gazipaşa Belediye Başkanı Adil Çelik, Gazipaşa Teşkilat Başkanı Bahattin Akşit, Gazipaşa Kadın Kolları Başkanı Özlem Güzel Küçükballı, Ak Partili Milletvekili Adayları ve davetliler katıldı.

Skandalın adı yine Sapan


Konu 'Tarım Fuarı' olmasına rağmen, açılışta kürsüde söz alan CHP'li Yıldıray Sapan,Türkiye genelinde tarımın Ak Parti tarafından bitirildiği sözleriyle başladığı konuşmasını, Ak Parti Hükumeti'ni olumsuz eleştirerek devam ettirdi. Sapan'ın elleri cebinde konuşması dikkat çekerek eleştirilere sebep oldu.

'17 MİLYON AÇ VAR'
Açılışta kürsüye gelen CHP'li Yıldıray Sapan, tarımın Gazipaşa için öneminden bahsederek sorunların da konuşulması gerektiğini söyledi. Gazipaşa değil tüm Türkiye'de tarımın AK Parti iktidarı tarafından bitirildiğini kaydeden Yıldıray Sapan, Antalya'daki 2B sorununa da değindi. Sapan, "Herkesin ailesi var biri 750 milyar TL ile yönetiyor, diğeri 750 TL'ye yönetiyor. Hepimizin ailesi var. Duble yollar yapılıyor ama her gün tadilat yapılıyor. 17 milyon aç var, 750 liranın altında yaşıyor, günde 2 TL kazanan arkadaş var. 'İtibarımız artsın' diye saray peşinde koşuyorsunuz. 1.5 milyara saray yaptınız. Araplarda da saray var ama var mı itibarı?" dedi.

CHP'nin yönetimindeyken hiçbir proğram, açılış veya bayrama katılmadığı öğrenilen Yıldıray Sapan'ın, bu açılışa kendi şovunu yapmak için katıldığını anlamak zor değil.Milletvekilliği ön seçimlerinde 33'üncü sırada bulunan ve yeniden aday gösterilmeyen Sapan bu şovuyla Yerel Seçimlere yatırım yapıyor olmasın? Tarım Fuarı açılışını siyasi arenaya çeviren Sapan, bu şovuyla tüm gazetelere manşet oldu ne de olsa. Yıldıray Sapan, reklamın iyisi kötüsü olmaz mantığıyla yerel seçimlere kadar daha çok şov yapacağa benziyor...

Sakinliğiyle bilinen Gazipaşa Belediye Başkanı Dr. Adil Çelik'de Sapan'ın Tarım Fuarını sabote etmesine tepki gösterdi. Sapan'ın siyasi propaganda yapmasına dayanamayan Çelik, yerinden kalkarak: "Burada siyaset yapmayın lütfen" diyerek tepki gösterdi.Bu sırada bir grup Sapan'ı yuhalamaya ve kürsüye yaklaşmaya başladı. Gruptan bazıları "Biz buraya siyasete gelmedik" derken, araya giren polis, grubu uzaklaştırdı ve sakinleştirmeye çalıştı.

Kısa süreli arbedenin ardından olay büyümeden önlendi. Kürsüde konuşmaya devam eden Yıldıray Sapan'ı, Kaymakam Kadir Ekinci ve CHP İlçe Başkanı da konuşmasını bitirmesi yönünde uyardı ancak Sapan konuşmaya devam etti. Sapan, "Ben sizi üzmeye gelmedim ama doğruları söylüyorum" dedikten sonra kürsüden ayrıldı.

Sağduyu ve kalitenin adı Lütfi Elvan


'TOROSLARIN YİĞİTLERİNE BU YAKIŞMAZ'

Yuhalama krizinden sonra konuşan Lütfi Elvan, "Biz Gazipaşalılar'la elmanın iki yarısı gibiyiz. CHP'li Bakan Fikret Ünlü'yle birlikte biz, hep el ele kol kolaydık ve muhtarlarımıza da 'O bizim bakanımızdır ağabeyimizdir, gereken hassasiyeti gösterin ve kucaklayın' demişimdir. Biz böyleyiz, siyaset anlayışımız bu. Bize de Gazipaşa'ya da yakışan bu. Biz buraya kavga etmeye gelmedik. Hangi partiye istiyorsanız oyunuzu verirsiniz. Bu millet ve halk kararını verir ama Torosların yiğitlerine bu yakışmaz" diye konuştu.

'BURASİ SİYASİ ARENA DEĞİL'

Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel de "Tarım Fuarı bir siyasi arena değil. Siyasi mesajlar vermeye gelmedik, seçimlerdeki vaatlerimizi paylaşmaya da gelmedik. Biz sorunlarımızı elbette konuşacağız, dinlemekten rahatsızlık söz konusu değil tarım fuarı siyasi bir arena değil" diye konuştu.

Yaşanan olayın ardından Gazipaşa Tarım Fuarı'nın açılışı yapıldı.

Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas