Kılıçtaroğlu Kendi Kalesine Gol Attı

Kılıçtaroğlu'nun seçim vaatleri yıllık maliyeti 150 milyar dolar, 4 yılda da 600 milyar dolara ulaşıyor. Ak Parti'nin 13 yılda elde etmiş olduğu ekonomik kazanımları kaynak gösteren Kılıçtaroğlu, bu itirafıyla 2002'ye kadar İMF'den borç alan Türkiye'nin ekonomik anlamda elde ettiği büyümeyi ve gelişmeyi otomatik olarak kabul etmiş oldu.

Kaynakla-Özkaynak Farkını Bilmeden Hesap Uzmanı!

Kılıçtaroğlu yine yaptığı kaynak açıklamasıyla, kaynakla-özkaynak arasındaki farkı bile bilmediğini ortaya koydu. Ak Parti'nin 12 yılda ekonomiye sağladığı katkıyı kaynak olarak gösteren Kılıçtaroğlu, Ak Parti'nin 12 yıldır yaptığı hizmetlerin bedelini ödemediğini varsaymakla birlikte, yine İMF'ye olan borcun da ödendiğini hesaba katmıyor.

KAYNAK: Kaynak, İhtiyaçları karşılamak üzere mal ve hizmet üretmek için gerekli olan ve varlıkların sağlandığı yerleri gösterir. Sınırsız ihtiyaçların giderilmesi için süreklilik ve kendini yenileyebilirlik arzeder.

ÖZKAYNAK: Kaynağı oluşturabilmek veya kaynağa ulaşabilmek için yapılan yatırım ve ortaya koyulan sermayedir.


Kılıçtaroğlu, 13 yılda Türk ekonomisine kazandırılan 1 trilyon 869 milyar Dolar'ın tamamını kasada var sayarak, 13 yılda kazanılmış bu paraların hiç bir yere harcanmadığını varsayıyor. Yine kazanılmış bu paraları gerçekleştireceği projesiz seçim vaatlerinde kullanarak, 4 sene içersinde harcamayı hedefliyor. 


13 yıldır Ak Parti'nin kazandığı paradan başka kaynak gösteremeyen Kılıçtaroğlu,kazanılmış paranın hesabını iyi yapıyor olabilir ancak, o paraları kazanmak için nasıl bir proje gerçekleştireceğini hala açıklayamıyor. Şayet Ak Parti'nin 13 yıldır takip ettiği politikayla ve projeleriyle aynı kaynağı oluşturmayı hedefliyorsa, üzerine ekleyemiyorsa, halk Kılıçtaroğlu'nu niye seçsin? Kaynaktan kasıt, parayı ortaya çıkartacak proje iken, paranın kendisinin direk kaynak olarak gösterilmesi de yine "Hazıra dağ dayanmaz" atasözünü akıllara getiriyor. 

Parayla sürdürülecek olan ekonomi proğramı 'Kıt kaynakların idaresi' iken, kaynak oluşturularak yürütülecek ekonomi proğramında, hem yatırım hem de tasarruf hedeflenerek; ' Sınırsız ihtiyaçların kıt giderimi' politikası uygulanır.


CHP Seçim Bildirgesi'nde 1500 lira asgari ücret, ihtiyacı olan ailelere 720 lira aile garantisi, çiftçiye 1.5 liraya mazot, faiz borcunun yüzde 80'inin silinmesi, emekliye iki maaş ikramiye gibi vaadlerle dikkati çeken Kemal Kılıçdaroğlu, tüm bu vaadleri hangi kaynakla gerçekleştireceğini açıkladı.

Kemal Kılıçdaroğlu Twitter'deki yaptığı açıklamada, "Vaatlerimizin tamamını yerine getireceğiz; bunda hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bakınız; bu hükümet 13 yılda 1 trilyon 869 milyar Dolar kaynak kullandı; bu para bundan önceki 57 hükümetlerin kullandığından fazladır. Kaynaklarımız var, Türkiye’de para var. Sorun parada değil, önemli olan parayı nerede ve nasıl kullandığınızdır. Bu hükümetin kaynakları nerede nasıl kullandığını herkes biliyor. Biz kaynakları kullanırken adaleti, hakça paylaşımı esas alacağız" ifadelerini kullandı.

Banu Barlas Okumuş


                             İşte Kılıçtaroğlu'nun Kaynak itirafı


Kaynak: Banu Barlas