Osmanlı Ocakları Antalya İl Başkanlığı, muhteşem bir organizasyonla açıldı. Cumhuriyet Meydanı Saat Kulesi önünde gerçekleştirilen açılış törenine Antalya Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat, Antalya İl Başkanı Nevin Tunçlu, AK Parti Antalya Milletvekili Aday Adayları katılırken, halkın ilgisi de son derece fazlaydı.

resim531786

Mehteran takımı ve halkoyunları gösterileriyle görsel bir şölene dönen açılışta ilk konuşmayı Osmanlı Ocakları Antalya İl Başkanı Nevin Tunçlu yaptı. Tunçlu, Osmanlı Medeniyeti hedefinde; gençlerimizin, vatan ve millet sevgisinin yanı sıra daha imanlı olarak yetişmeleri için çaba harcayacak olan, yurt dışında ve Türkiye’nin birçok ilinde kısa sürede teşkilatlarını kurarak hızlı bir yapılanma sürecine girdiğini söyledi. Antalya İl Başkanı, “Osmanlı Ocakları’nın temel gayesi Osmanlı hoşgörüsü, adaleti, ahlakını yaşamak ve yaşatmaktır. Bölge, dil, din, ırk, mezhep ayrımı yapmaksızın, ‘Yaratılanı Severiz Yaradan Ötürü’ anlayışı ile herkesi kucaklayan ve herkese eşit yaklaşan bir fikri benimsemektedir” dedi.

resim899842



Tunçlu’nun ardından Osmanlı Ocakları Genel Başkanı Kadir Canpolat alkışlarla söz aldı. Canpolat tüm vatandaşlara ocakların, Türkü, Kürdü, Lazı, Çerkezi, Alevisi, Sünnisi ile yüzyıllar boyunca aynı çatı altında yaşamış farklı vatandaşların aynı çatıda birleştiği Osmanlı’nın kültürü ile kurulduğunu söyledi. Canpolat, “Osmanlı Ocakları, günümüz Türkiye’sinde de bu anlayışı daim kılmak üzere 2005 yılında kurulmuş ve o günden bu yana yapılanmasını hızla sürdürmüştür. Ankara genel merkezli ve hiçbir siyasi parti ile organik bağı olmayan ve Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a gönül vermiş sivil toplum örgütüdür. Ocağımızın açılışının hayırlara vesile olmasını diler, Osmanlı torunlarını en kalbi duygularımla selamlarken, bugün burada olamayıp ruhu ve kalbi bizimle olan tüm teşkilatıma ve Ümmetimize saygı ve muhabbetlerimi iletirim. Yüce Allah yar ve yardımcımız olsun” diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Osmanlı Ocakları Antalya İl Başkanlığı’nın açılış kurdelesi alkışlar eşliğinde kesildi. Mehteran ve halk oyunları gösterisi tüm vatandaşlar tarafından ilgiyle izlendi. Programın son bölümünde ise vatandaşlara keşkek, lokum, helva ve Osmanlı şerbeti dağıtıldı.

Saat Kulesi önündeki proğram bittikten sonra Osmanlı Ocakları bürosuna geçildi. Büroya akın akın gelen vatandaşlara çeşitli ikramlarda bulunulduktan sonra, Osmanlı Ocakları üyeleri Antalya'da ilk yönetim kurulu toplantısını  gerçekleştirdi.
. resim576130
Banu Barlas Okumuş


Kaynak: Banu Barlas