Türkiye’ye CHP, CHP’ye de Taze Kan Lazım


CHP Antalya Milletvekili 89’uncu sıra aday adayı Cemburak Özgenç ön seçimin arifesinde çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Tüm partililerine ve seçmenlerine seslenen Özgenç, “Bir karar vermeliyiz; Tamam mı, devam mı?” dedi.

“Tamamsa muhalefet olarak kalmaya razı olacağız, devamsa, Atatürk’ün çizdiği yol ve ulaştığı başarıdan devam edeceğiz.” diyen Özgenç, Ön seçimle seçilecek olan adayların Türkiye için, CHP için neyi değiştirebileceğine bakmak lazım.” dedi.

6 Şubat 2004 tarihinde CHP’nin yaptığı ön seçimle Gazipaşa Belediye Başkanlığı yarışına katılan Özgenç, “Yeni bir yüz, yeni bir umut” sloganıyla katıldığı başkanlık yarışını kazanarak, 30 yaşında Türkiye’nin en genç Belediye Başkanı olma unvanını elde etti. Bir sonraki dönemde de CHP’li olarak Belediye Başkanlığını kazanan Özgenç, 10 yıllık yerel yönetim tecrübesine sahip. 7 Haziran Genel Seçimine katılmak için Antalya’nın tüm ilçelerinde aday adaylığı tanıtım programını tamamlayan Özgenç, gazetemize şu açıklamalarda bulundu:


Muhalefet Eden Değil, Proje Üreten Vekil Yollamalıyız!

Ben siyasetteki tecrübelerime istinaden kendim ve partim adına şunu anladım ki, biz artık meclise muhalefet için vekil yollama yarışını bırakmalıyız. Önce memleketim olan Antalya’dan başlayarak, meclise gönderdiğimiz CHP’li vekillerden ne gibi dönüşler aldık buna bakmalıyız.

10 yıllık Gazipaşa Belediyesi Başkanlığım süresince şunu gördüm ki; Tek bir vekil bile herhangi bir bayram veya özel günde bizleri onurlandırmadı. 10 yıl boyunca Gazipaşa’da düzenlenen tüm etkinliklere Ak Parti’den Bakanlar istisnasız iştirak etti. Bunca yıl süren istikrarı öncelikle birbirlerine tutunmalarına, teşkilatlarına sahip çıkmalarına ve halkın arasına karışmalarına borçlu olduklarını gördüm.

Gün İktidar Olamayış Nedenimizi Sorgulama Günüdür!

Bugün iktidar olamıyoruz diye kızmanın, hırslanmanın günü değildir. Gün, bunun nedenlerini sorgulama günüdür! Ben aday olur ve seçilirsem, iktidar olsak da olmasak da proje üreteceğim. Ürettiğim projelerle önce Antalya, sonra da tüm Türkiye’ye hizmet etmek istiyorum. Bugün hayal dünyasında gezmeyi bırakmak, gerçeklere göre konuşmak lazım. Seçim öncesi her hesabı iktidar olma üzerine kurduğumuzda gördük ki, iktidar olamadığımızda uğradığımız hayal kırıklığı ile muhalefet yapmayı kanıksadık. Oysaki üreten olabilirdik. İktidara rağmen hatta iktidarla birlikte proje üretip varlığımızı gösterebilirdik. Her şey koltuk mu? Değilse sade vatandaş bile eğer isterse proje üretip meclise sunabilir. Makul olduktan sonra, memleketimizin faydasına olduktan sonra kim “Hayır” diyebilir ki?! Üstelik üretim karşısında söylenilecek “Hayır” lar, seçmenin gözünden muhakkak ki kaçmayacaktır. Seçmen de bir sonraki dönem üretilen projelere göre yetki verecektir.

resim740746

Gazipaşa-Kaş Ulaşımı Kolaylaşmalı

Gazipaşa'dan Antalya'ya gitmek için tam 77 tane kırmızı ışık geçmek zorunda kalıyoruz. Bu sorunu hızlı tren ve metroyla çözerek, daha kısa süreli yolculuklarla trafiği rahatlatabiliriz. Gazipaşa’dan Kaş’a kadar uzanan Antalya sahil şeridinin ulaşımını karadan da, denizden de kolaylaştırmaya talibim.

Din, dil, ırk, mezhep ayrılıklarına tamamen karşıyım. İnsanların inançlarına da sonuna kadar saygılıyım. Bu bağlamda ötekileştirmeden, ayırım gözetmeden, bana oy veren ve vermeyen herkesin vekili olmaya adayım.

Türkiye’nin Cumhuriyet Halk Partisine, Cumhuriyet Halk Partisi’nin de benim gibi taze kanlara ihtiyacı var. Muhtaç olduğum gücün damarlarımdaki akan kanda olduğunu biliyor, dinamizmime de güveniyorum. Benim fark ettiklerimi fark eden, ideallerimi ve hizmet arzumu destekleyen dava arkadaşlarımla aynı yolda yürüyüp, yeni bir Cumhuriyet Halk Partisi dönemine birlikte girmek istiyorum.

Buradan aylardır emek veren, partimizi ve kendisini tanıtan tüm dava arkadaşlarıma başarılar dilerken, aday listesindeki numaram 89’u da hatırlatmakta fayda görüyorum.

Yeni doğacak günün ve getireceği ön seçimin, hepimiz için hayırlı olmasını temenni ediyor, teşekkürlerimi sunuyorum.

Cemburak Özgenç
CHP ANTALYA MV. ADAY ADAYI


Kaynak: Banu Barlas