Turzimin başkenti Antalya’da, Cumhuriyet Tarihi boyunca sadece 3 kadın milletvekili çıkabilmiştir. İlk kadın vekilimiz tek parti döneminde Türkan Örs Baştuğ, çok partili dönemde ise Nesrin Ünal ve Gökçen Enç olmuştur.
Antalya bu ayıba dur demek zorundadır.

KA.DER, Kadınların ve erkeklerin her alanda eşit temsil edilmesi için, öncelikle siyasette eşit temsilin sağlanmasını ana hedef olarak belirlemiştir..

KA.DER ”Kadın Adayları Destekleme Derneği” 2002’de temellerini attığı Kadınlar için Siyaset Okulları ile, 1500’ü aşan kadın siyasetçi ve aktiviste destek vermiştir.2015 Genel Seçimleri’nde de kadın aday oranını ve seçilmiş kadın sayısını arttırmak amacıyla birçok ilde Siyaset Okulları Açmıştır.

4 tam gün süren siyaset okullarında; “Toplumsal Cinsiyet”, Kadın Bakış Açısıyla Siyaset”, “Dış Politika”, “Sosyal Politikalar ve Kadınlar”, “Seçim Kampanyası Yürütme Tekniği ve Becerileri” gibi konularda eğitimler verilmiştir.
Aday belirleme sürecine girdiğimiz ve kadın aday adaylarının zaman yetersizliği yaşadığı bu süreçte, KA.DER 2 tam gün süren hızlandırılmış Siyaset Okulu’nu ilk kez Antalya’da uygulamaktadır.

KA.DER Siyaset Okulları ile hedefimiz, farklı siyasi partilerden katılan kadın aday adaylarını destekleyerek Antalya’da ve tüm illerde Kadın Milletvekili sayısını arttırmaktır.
Seçimle ve atamayla gelinen tüm karar organlarında eşitlik sağlanıncaya kadar mücadelemiz devam edecektir.

Uğur Karaca
KA.DER Antalya Temsilcisi


Kaynak: Banu Barlas