Türkiye güçlü bir kadro ile yeni bir düşünce kuruluşuna sahip oldu.

ASTAM siyaset ve toplumsal konularda uzman çalışma grupları ile fikirler ve uygulama planları üretecek.

Anadolu Siyaset ve Toplumsal Araştırmalar Merkezi (ASTAM) Ankara merkezli bağımsız bir sivil toplum yapılanması ve düşünce kuruluşu olarak  siyaset ve toplumsal konularda araştırmalar yapmayı hedefliyor. ASTAM temel çalışma alanlarını; Siyaset, İç ve dış Politik Gelişmeler, Ekonomik ve Mali Gelişmeler, Sanayi ve İhracat Faaliyetleri, Sağlık ve Fen Bilimleri alanında Gelişmeler, Tarım ve Hayvancılık Faaliyetleri, Çevre ve Şehircilik Politikaları, Adalet ve Hukuk Politikaları, Kadın ve Gençlik Politikaları  olarak belirledi.

Yönetim Kurulu Başkanlığını M. Sami Topbaş’ın yürüttüğü ASTAM’da, Antalyalı hemşehrilerimiz ASTAM Yönetim Kurulu Üyesi Mustafa Satıcı ve ASTAM Sosyal Politikalar Başkanı Dr. Ali Yılmaz ile Metin Atabey Av. Erdinç İpek, Av. Berkan Karaca, Özge Aretlik , Özlem Kurum, Mustafa Burak Demirer, Sedat Kızılcıklı, Şener Temur, Kadir Daylık , Prof. Dr. Serdar Sezer, Dr. Abdullah Yıldız, Dr. İrfan Karatutlu ve Şehir Plancısı Uğur Dündar gibi isimler çeşitli birimlerde çalışmalar yapıyor.

 

ASTAM’ın yapısı ve hedeflerine ilişkin bilgi veren Yönetim Kurulu Başkanı M. Sami Topbaş, ASTAM, bünyesinde yapılan faaliyetlerle, Türkiye’nin yaşadığı ve gelecekte karşılaşması öngörülen sorunları aşmak ya da en az maliyetle ortadan kaldırmak için politikalar belirlenmesine katkı sağlamayı amaçladıklarını vurgulayarak, ‘ Bu katkıyı ortaya koymak için konferanslar, seminerler, “arama” toplantıları, yuvarlak masa toplantıları düzenlemeyi hedefliyoruz. Bu toplantılarda ortaya çıkan görüşleri, teknik anlamda olgunlaştırır ve nesnel öneriler haline getirerek yazılı ve görsel materyaller şeklinde, toplumla ve karar vericilerle paylaşmak istiyoruz.

Gücümüzü farklı disiplinlerden gelen birçok akademisyen, iş insanı, siyasetçi, asker, diplomat ve bürokratın farklı tecrübe, bakış açısı ve tecrübelerinin ortak bir zeminde tartışmasından almaktayız. Bunu yaparken amacımız, tartışılan konuda konsensüse ulaşarak ortak akıl yoluyla kapsayıcı bir sonuç elde etmektir.

Faaliyetlerimizi Yönetim Kurulumuz planlamaktadır . ASTAM bünyesinde  yer alan Çalışma komisyonları ve Danışma Kurulu da,  fikir, siyaset ve bilim dünyasında yer edinmiş,  toplum önderlerinden oluşmaktadır. Komisyon ve Kurullar ASTAM’ın faaliyet ve projelerimizi desteklerken, sürekli olarak faal olan Çalışma Akademilerimiz de alanlarında uygulama politikaları oluşturmaktadır’ dedi.

ASTAM geçtiğimiz günlerde ilk ziyaretini 9. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’e gerçekleştirerek, çalışmaları ve vizyonları hakkında bilgi verdi, görüş alışverişinde bulundu. Önümüzdeki günlerde ziyaret ve toplantıların kamuoyu ile paylaşılacağı belirtildi.

 

 

 


Kaynak: Özel Haber