Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN’a mahkemeden TOKAT gibi cevap geldi...

Akdeniz Üniversitesi’nde, çürük Konservatuvar binası için bağışı bulanların ve projeyi kendi imkanlarıyla çizdiren yöneticilerin Rektör Prof. Dr. Özlenen ÖZKAN tarafından görevden alınması, Değişik Dairelerin başında daire başkanı olarak görev yapan, Yüksekokul Sekreteri Hüsnü GÜLEZ’in, görev yerinin değiştirilmesi ile  başlayan krizin şiddetini arttırarak devam etmesi ülke gündemine oturmuş, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşlarının haykırışları ile Akdeniz Üniversitesinde yönetim boşluğundan kaynaklı sorunların kampüsü kaynayan kazan haline getirdiğini  çok sayıda basında yer alan haberlerde görmüş okumuştuk.

YÖK başkanı Sayın Prof. Dr. Erol ÖZVAR’ın, bir zamanlar ülkenin en önemli üniversiteleri arasındaki Akdeniz Üniversitesinde yaşananlara müdahale etmemesi eleştiri konusu olmuştu. Bir zamanlar Üniversitenin başarı çıtası en yüksek olan geleceğin sanatçıları şimdilerde üniversitenin, değişik fakültelerinde müziğe uygun olmayan odalarında eğitimlerini sürdürmeye çalışmaktadırlar. Akdeniz Üniversitesinde Hüsnü GÜLEZ’e yaşatılan haksızlıklar  başta öğrenci velileri olmak üzere, birçok kesim tarafından tepkilerle karşılanmış. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip ERDOĞAN’a, Akdeniz Üniversitesindeki olaylara “DUR” demesi için çağrılar yapılmıştı. 

MAĞDURİYETİN CEZASINII KİM CEKECEK ?
Akdeniz Üniversitesinde hemen hemen tüm üst görevlerde bulunan ve bu görevleri başarıyla yapan bunun sonucunda plaket ve teşekkür belgesiyle ödüllendirilen Hüsnü GÜLEZ'in, Akdeniz üniversitesi adına 20 ye yakın ülkeye görevli gittiğini biliyoruz.  

Bu gün gazetemize, Konya Bölge İdare Mahkemesi, 1. İdari Dava Dairesinin 08.03.2023 tarih ve E.No:2023-71, 2023-521 sayılı kararı ulaştı. Kararda Hüsnü GÜLEZ’in, görev yaptığı Konservatuvarda “başarısızlığı bulunmadığı, görevlendirmelerin, mütemadiyen işgal edilen kadrodan fiilen uzaklaştırma sonucunu doğuracak şekilde kullanılamayacağı nedeniyle dava konusu işlemde kamu yararı ve hizmet gerekleri yönünden hukuka uyarlık bulunmamaktadır.” Şeklinde kesin olarak verilen kararla, Mahkeme, Hüsnü GÜLEZ hakkında yapılan sürgün görevlendirmeyi iptal ederek,  Konservatuvardaki görevine iade etmiştir.

Göreve geldiği günden bu güne kampüste olumlu bir hava esmez iken Rektör tarafından mağdur edilenlerin çığlığı duyuldu. Bunlardan biri de GÜLEZ’e uygulanan mobing ve itibarsızlaştırmaya yönelik işlemlerdi. GÜLEZ, görev yaptığı tüm makamlarda pek çok başarı elde etmiş,  görevi nedeniyle hakkında hiçbir soruşturma açılmamış başarılı bir bürokrattı. 15 Temmuz hain kalkışması öncesi devletiyle bu örgütü çökertmek için işbirliği yapması ve bu işbirliğinin FETÖ unsurlarınca öğrenilmesi ile  GÜLEZ hakkında iftiralar, gözaltılar, ihraçlar ve uzun bir hukuk mücadelesi dönemi başladı. Rektör’ün, Hüsnü Gülez’den ne alıp veremediği olur? Rektör neden Hüsnü GÜLEZ ile uğraşıyor? Yeni bir konservatuvar binasının yapımı için bulunan 20 milyon bağış, yeni binanın proje ücretini GÜLEZ ve okulda görevli hocaların karşıladığıda ortada. Rektörlüğünde bağışın yapıldığını doğrular yönde yaptığı basın  açıklamaları var iken, Rektörün GÜLEZ’e olan intikam ve öç alma girişimlerinin sebebi ne olabilir? hepsi birer soru işareti... Gülez e yapılan uygulamalar tüm yurta her kesimden tepki ile karşılanıyor. Bundan sonra Rektör ne yapar bilinmez ama  yargının bu kararı GÜLEZ’e muhtemel tazminat hakkı doğurur.

 






Kaynak: Haber Merkezi