EYT ile ilgili çalışmaları ve hükumetle konuyu görüşerek gündeme getirmesi ve aldığı başarılı sonuç ile EYT’lilerin gönlünde taht kuran sosyal güvenlik müşaviri Onur Önal, staj mağdurları için mücadele ediyor.
 
1999 öncesi staj mağdurlarının talepleri için yoğun şekilde çalışan Önal konuya dair yaptığı açıklamada: "Şubat ayında çıkacak torba yasayla da staj sigortası mağdurlarının sorunlarının çözüleceğine eminim" ifadelerini kullandı.
Geçtiğimiz günlerde duyurulan EYT yasasının ardından, kapsam dışı kalan 1999 öncesi staj sigortası mağdurları için de Sosyal Güvenlik Müşaviri Onur Önal şu değerlendirmelerde bulundu:

''Seçim var, herkes kıyasıya mücadele ediyor. İktidar yapacağı şey muhalefet tarafından verildiğinde reddeder çünkü yaparsam ben yaparım mantığı hakimdir' 
'ŞUBAT AYINDA STAJ SİGORTASI MAĞDURLARININ SORUNU TAMAMEN ÇÖZÜLECEK'

Önal ayrıca şunları belirtti:
"Staj sigortası mağdurları örgütlendikleri derneklerde basın açıklamaları yaparak seslerini duyurmaya devam ediyorlar. Geçen hafta Bursa'da yaptıkları açıklamayı cumartesi günü İstanbul Kadıköy'de yapacaklar.  Aynı şekilde sosyal medya üzerinden bizler de seslerini duyurmaları ve bu mağduriyetlerinin hükümet tarafından giderilmeleri için destek oluyoruz.  Şubat ayında çıkacak torba yasayla da staj sigortası mağdurlarının sorunlarının çözüleceğine eminim."
 


 
Staj Mağdurları’ndan Onur Önal’a Teşekkür
 
Onur Önal’ın kendileri için verdiği uğraşı yakından takip eden 10 bine yakın staj mağduru, İstanbul Kadıköy meydanında toplanarak; “ Yaşasın Onur’lu Mücadelemiz” sloganları atarak Önal’a teşekkürlerini sundu.
 


Kaynak: Banu Barlas