Antalya’nın Kepez ve Kaş ilçelerinden CHP Milletvekili Aday Adayı çıkmadığını gören Soydan Çoban son anda Aday Adayı oldu. 20 yıldır Kepez’de esnaflık yapan ve aslen Antalya Kaşlı olan Soydan Çoban, doğduğu ve yaşadığı yerin sorunlarını bilen birinin temsil etmesi gerektiğini düşünerek elini taşın altına koyma kararı aldığını belirtti.

20 yıldır esnaflık yapması nedeniyle halkla iç içe olduğunu ifade eden Çoban, ülkemizin geçtiği zorlu süreçte, doğduğu Kaş ilçesi ve tüm sorunlarına vakıf olduğu Kepez ilçesi adına demokrasinin gereği olan temsil yetkisine talip olduğunu belirtti.

1978 Antalya/Kaş doğumlu olan Soydan Çoban, evli ve 2 kız, bir oğlan babası. Aday olup seçilmesi durumunda AVM’ler ile rekabet edemeyen küçük esnafları destekleyecek ve güçlendirecek projeleri olduğunu belirten Çoban, ‘Esnaf Bakanlığı’ kurulması gerektiğini savunuyor. Meclise girerse, küçük esnafa dair mücadelesini, hak arayışını, çözüm önerilerini etkili ve bilinçli bir şekilde sürdüreceğini söyleyen Çoban, her sorunu en iyi bilenin ancak içinde yaşayan olduğunu, bu bağlamda da aday gösterilmeyi ümit ettiğini ifade etti.






Kaynak: Banu Barlas