Dün kamuoyuna' İl Başkanı Volkan Mengi ve yardımcılarının gece ilçeleri gezerek İlçe Başkanlarından Milletvekili aday, adayları olan Bayram Özçelik ve Kadir Yaman'a destek için zorla imza toplanması üzerine, Burdur Ak Parti tabanı deyim yerindeyse isyan etti.

"AK PARTİ KİMSENİN HEGOMANYASINDA DEĞİL. KİMSE BİZE ZORLA İMZA ATTIRAMAZ!"

Bazı İlçe Başkanları bu duruma tepki göstererek Ak Parti kimsenin hegomanyasında değil. Biz temaül yoklamasında istediğimiz ve desteklediğimiz adaylara oyumuzu kullandık. Karar Genel Merkezimizindir. Bize kimi Milletvekili aday'ı olarak gönderirlerse göndersinler biz itaat eder canla, başla çalışırız ama bazı isimleri desteklememiz için bize baskı yapılmasını kabul etmiyoruz, etmeyeceğiz şeklinde tepkilerini dile getirdiler. Kamuoyuna sızan imza belgesi elden ele dolaşarak Ak Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın iletişim adreslerine ve Ak Parti Genel merkezindeki tüm yetkililere gönderildi.

İlginç olan şu ki; işleyiş yolunda olmadığı için iktidar olduğu halde seçime giden Ak Parti, kendisini erken seçime sürükleyen teşkilatların baskısından kurtulmuş görünmüyor. Çöküşün ana artelleri olan yerel yönetimlerin referandum çalışmalarına katılmadığı gibi, erken seçim çalışmalarına da katılmadığı dikkatlerden kaçmıyor.

resim355950


Kaynak: Banu Barlas