Antalya Ay Yıldız Hayvan Hakları Koruma Derneği Başkanı Faruk Çavuş son derece çirkin bir saldırıya uğradı. Kazım Tilki tarafından baltalı saldırıya uğrayan Çavuş ağır yaralandı.
 
Olay 7 Ocak’da Antalya Kütükçü’de saat 15.00 sularında meydana geldi. Mehmet Akçelik’e ait evin kulübesinde 11 yaralı ve ameliyatlı köpeğe bakıp pansuman eden Faruk Çavuş, Kazım Tilki tarafından baltalı saldırıya uğradı. Kafasından baltayla darbe alan Çavuş ağır yaralı ve yoğun bakım altında.

Olay sırasında Faruk Çavuş tarafından çekilen video ektedir.

Faruk Çavuş'u öldürmeye teşebbüs sonrası kaçan Kazım Tilki:


 
Olay anında birlikte hayvanları pansuman ettikleri hayvan sever Melih Akçelik ile  konuya dair yaptığımız görüşmede Akçelik şunları kaydetti:
 
“Evim Kütükçü’de. Evimin yanındaki kulübelerde Faruk bey ile birlikte 11 yaralı ve ameliyatlı köpeği tedavi edip bakımlarını sağlıyorduk. Ben bu evi Kazım Tilki’den kiralamıştım ancak bir gün Milli Emlak’dan geldiler ve buranın tamamen kendilerine ait olduğunu söylediler. Ben eşim ile yurt dışından gelmiştim ve bu durumu bilmiyordum. Zaten yeniden yurt dışında yaşadığımız şehre gideceğiz. Milli Emlak yetkilileri o zamana kadar burada kalabileceğimizi ve kimseye kira falan ödemememizi söyledi.
 
Öncesinde ev sahibim olarak bildiğim sonradan olmadığını anladığım Kazım Tilki benim hayvanlara bakmamdan dolayı rahatsızdı, kedi ve köpeklere sürekli kötü davranıyordu. Ben hayvan baktığım için evimi bile taşladı ve tüm yaptıklarından şikayetçi oldum şu an aramızda 7 ayrı dava var.
 
Bu şahıs sanki kendi arazisiymiş gibi bir de burada bulunan tüm ağaçları kesti. Dün bahçede bulunan demirlerin kendisine ait olduğu bahanesiyle gelip, Faruk Çavuş ile köpekleri tedavi ettiğimiz, içinde yaralı köpekler bulunan kulübeye saldırmaya, yıkmaya başladı. Faruk  başkan kendisini suç işlediğine dair uyarıda bulunması üzerine balta ile saldırdı. Balda ile Faruk beyin kafasına vurdu ve kanlar içinde kalan Faruk bey yere yığıldı. Bana da vurmak için hamle yaptı ancak kafamı sıyırmasıyla kurtuldum. O sırada oradan geçen sağlıkçı bir arkadaş ayırmak için koştu ve Kazım Tilki’de Faruk beyin kanlar içindeki halini görünce koşarak uzaklaştı. Sağlıkçı arkadaşımın yardımıyla ambulans gelene kadar bir süre tampon yapsak da oldukça fazla kan kaybetti.
 
Daha önce de bize defalarca saldırıda bulunup evimi bile taşlayan bu şahıs son olarak öldürmeye teşebbüste bulundu. Bu nasıl bir hayvan düşmanlığıdır, o canlardan ne istiyor da bu kadar saldırganlaşıyor bilmiyorum.”
 
Faruk Çavuş’un durumu ciddiyetini korurken, hayvan severlerden bu olaya tepki gecikmedi. Hem insana hem hayvana zarar veren Kazım Tilki’nin hak ettiği cezayı almasını isteyen hayvan severler Çavuş’un bulunduğu hastaneye akın etti.
 

 
Faruk Çavuş’a yapılan öldürme girişimini kınıyor, hayvanların da insanların da canını yakanların takipçisi olacağımızı belirtmek istiyoruz.

ÖZEL  HABER
BANU  BARLAS
 


Kaynak: Banu Barlas