Akdeniz Üniversitesi'nde skandal yılbaşı kutlaması hastaları tehlikeye attı...
Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi çalışanlarının yılbaşı kutlaması sonrası sosyal medyaya attıkları resim skandalı ortaya çıkarttı.

"Radyasyon Onkoloji 2021 loading" başlığı ile paylaşılan resimde kutlamaların mesai saatinde ve karantina altındakiler tarafından düzenlendiği iddia edildi.


Koronavirüs (Covid-19) sebebiyle tüm ülke genelinde Cumhurbaşkanlığı kararı ile 2021 yılbaşı kutlaması yasaklanmıştı. Akdeniz Üniversitesi Rektörlüğü de 26 Kasım 2020 tarihli 124781 sayılı ‘Çalışanlarda Covid-19 bulaşanın önlenmesi hakkında’ başlıklı yazıda maske-mesafe kurallarını tüm çalışanlara tebliğ etmiş, çalışanlar arasında en az 120 santimetre mesafe olmasını istemişti.


Ancak Akdeniz Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinin bir kısım çalışanları bu kuralı deldi. İddilara göre 31 Aralık 2020 günü mesai saatleri içerisinde, hastalar beklerken Akdeniz Üniversitesi Hastanesi Radyasyon Onkolojisi bölümünde, aralarında tıp fakültesi dekanı, maskesiz profesörler, doçentler, araştırma görevlileri, fizikçiler, teknikerler, sekreterler ve güvenlik görevlilerinin yer aldığı bir yeni yıl partisi düzenlendi.

Yılbaşı Kutlaması Sonrası Covit Çıktı!

Yarım saat süren ve pasta kesilerek kutlama yapılan parti sonrasında yine sosyal mesafe kurallarına uyulmadan  fotoğraf da çekildi. Bu kare, aynı gün sosyal medya uygulaması instagram’da @mehmet.dognn adına kayıtlı hesapta "Radyasyon Onkoloji 2021 loading…" yazılarak paylaşıldı. Bu kareden birkaç gün sonra partiye katılanların bazılarında Covid pozitif durumu ve karantina vakaları yaşandığı iddia edildi.


Skandal nedeniyle kanserli hastaların randevuları ertelendi, tedavileri sekteye uğradı. Hastalar mağdur oldu. Bağışıklık sistemi düşük kanser hastaları,  test sonucu pozitif çıkan bazı çalışanlarla temas etti ancak iddia o ki bu durum hastalara ve hasta yakınlarına bildirilmeyerek gizlense de sosyal medyada yayınlanan görüntü sonucu her şey ortaya çıktı.  Sağlık çalışanlarının bu şekilde tedbirsiz davranması sonucu halk sağlığını açıkça tehlikeye attığını öne süren bir kısım hastane çalışanları da bu duruma isyan etti.

resim466239

Yılbaşı kutlaması sonrası çekilen hatıra resminde 31 isim bulunuyor. Sosyal mesafeye de uyulmadığı görülen karede, 31 ismin arasında; Tıp Fakültesi Dekanı, Radyasyon Onkolojisi Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Aylin Fidan Korçum Şahin, Prof. Dr. Mine Genç Özay, Prof. Dr. İsmail Hakkı Sarpün, Prof. Dr. M. Gamze Aksu, Doç. Dr. Timur Koca, Doç. Dr. Nina Tunçel, Dr. Öğr. Üyesi Sibel Karaca, Dr. Ece Atik, Dr. Yasemin Şengün, Dr. Rahmi Atıl Aksoy, Fizikçi İsmail Karakuş, Fizikçi Ertuğrul Dündar gibi tanınmış isimler yer alıyor. Karede Prof. Dr. İsmail Hakkı Sarpün’ün maskesiz olması ise özellikle dikkat çekti.


Hayatlarını tehlikeye attılar!

İhbarda bulunan çalışanlar, test yapılan bazı çalışanların karantinada olmalarına rağmen eleman eksikliği sebebi ile testten sadece bir gün sonra göreve geri çağrıldıklarını iddia etti. Koronavirüsün kuluçka süresine dikkat edilmeksizin, göreve geri çağrılma uygulamasının bağışıklıkları zaten düşük olan kanser hastalarının hayatlarını tehlikeye attığını iddia etti.


Kaynak: Banu Barlas