Facebook Abdullah Çatlı’nın adının dahi geçmesinden rahatsız! Abdullah Çatlı’nın adının geçtiği adresleri kapatan facebook, insanların emeklerini, anılarını gasp etmekle kalmıyor, yargısız infaz yapıyor!

Ekim 2019 tarihinde haksız ve örgütlü şikayetlerle ile Abdullah Çatlı paylaşımı üzerinden hedef alınan Banu Barlas’ın facebook adresini kapatan facebook, öncesinde konuyla ilgili herhangi bir uyarı vermedi, ismin veya resmin kaldırılması koşulunu koymadı. Abdullah Çatlı’yı terörist olarak nitelendirip adının geçtiği adresleri kapatan Facebook, çocuk katili terörist başı Abdullah Öcalan’ın adının veya resminin kullanılması karşısında veya Fetö’nün değirmenine su taşıyan hesaplarla ilgili tam anlamıyla kayıtsız.

Facebookta 7 milyonun üzerinde grupları ve takipçisi bulunan; bir sosyal medya fenomeni olan Banu Barlas, konuyla ilgili tüm yasal yollara başvuracağını belirtti. Yine facebooktaki yazışmalarının, mesajlarının, paylaştığı anı ve tarihe düştüğü notların da gasp edildiğini belirten Barlas; insan haklarından bahseden Amerika’nın çifte standardını hukuk yoluyla ortaya koymak arzusunu da sözlerine ekledi.

İşte Facebook fenomeni Banu Barlas’ın adresinin kapatılmasına dair kendisine gönderilen gerekçenin ekran resimleri:


resim624552

resim841642

resim109513

Ve bu da başka bir facebook kullanıcısının aynı sorundan dolayı adresine gelen engelle ilgili veryansını:

resim493911

resim817266



Kaynak: Banu Barlas