Ak Parti Antalya Büyükşehir adayının Hakan Tütüncü olarak kesinleşmesinden sonra, gözler ilçe adaylarına çevrildi.

 

Antalya’nın en büyük 2. Nüfusuna sahip Muratpaşa için AK Parti’den aday adayı olan Nedim Tekerli ve Özdemir Manavoğlu’nun dışında 3. Bir aday adayı ortaya çıktı. Aileden gelen köklü bir siyasi geçmişi olan ve Ak Parti’nin bugüne dek emekçiliğini yapan Cemal Öner, tabanın baskısıyla 3. Aday adayı olarak öne çıkıyor.

 

Ak Parti’nin taşıyıcı kolonlarının da desteklediği bilinen Öner, tabana yakınlığıyla da biliniyor. Mütevazı kişiliği ile tanınan Öner’in Dedesi Ömer Lütfü Gökçeoğlu, Antalya’nın eski Belediye Başkanlarından idi. Öner’in babası Oktay Öner’de, 1978-1983 yılları arasında Antalya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı yapmış bulunuyor.

 

Cemal Öner Kimdir?

 

Cemal Öner İstanbul Teknik Üniversitesi Elektrik Mühendisliği mezunu. Evli ve iki çocuk babası olan Öner’in iş hayatı, aile şirketleri olan Önerler Şirketler Grubu’nda başladı. 1992 yılında Türkiye’nin ilk özel televizyonu olan VİP TV’yi kuran Öner,  2002 Yılında Taşer10 Proje Taahhüt-Uygulama adında bir şirket kurarak iç mimari ve dekorasyon alanında hizmet vermeye başladı.

 

2009’da Ak Parti İl Yönetim Kurulu Üyeliği yapmış olan Öner, 2014-2019 yılları arasında Muratpaşa Meclis Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği yapmış bulunmakta.

 

 

 

 

 


Kaynak: Banu Barlas