Söz konusu siyasetse kimse “EN” olamaz dediğinizi duyar gibiyim. Ancak söz konusu halka en yakın vekil ise, Mustafa Köse “EN” olur.

 

Erdoğan’ın “Kalbim” dediği Mustafa Köse, Ak Parti’nin taşıyıcı kolonlarından. Partisi fark etmeden işi düşenin, zorda olanın, proje kapanın kapısını çaldığı Köse’den cevap almadan dönen olduğunu hiç duymadım.

 

Halka En Yakın Milletvekili Mustafa Köse

Yaptığım bir ankette Antalya’nın en sevilen siyasisi olarak 1. Sırada yer alan Mustafa Köse, aynı dönem seçildiği Antalya milletvekillerinin bile etkili ve yetkili olarak yönlendirdiği bir vekil. İsim vermeyeceğim ancak mecliste bir ziyarette Antalya’ya ilişkin bir sorunu Antalya milletvekiline ilettim. Yanımda da Akdeniz Medya Grup hukuk danışmanı ve ceza hukuku hocası Dr. Dilek Ekmekçi vardı ve bu konuşmaya da şahit oldu. Antalya vekili: “Banu hanım benim ilk dönemim, Mustafa bey Antalya’ya daha vakıf ve daha iyi bilir” diyerek bizi şaşkınlıklar içerisinde Mustafa Köse’ye yönlendirdi. Oysa o da vekildi ve o da Antalyalının  Antalya’ya hizmet için seçtiği bir vekildi.

 

Doğal afet olur, fırtınada çatı uçar Köse oraya koşar, deprem olur dört bir yandan gelen “İmdat” çağrılarına yetişir, yangın çıkar Köse elinde hortum halkın ve itfaiyecilerin arasında yangın söndürür günlerce… Ankara’da geçirdiği vaktin dışında Antalya’ya geldiğinde ilçe, köy, dağ bayır gezer. Hiçbir şey yapmıyorsa bile en azından hal hatır sorar, halkın istek ve şikâyetlerini dinler. Halkın içinde, halka EN yakın milletvekilidir Mustafa Köse.

 

Yaklaşan yerel seçimler ile ilgili halk arasında Antalya Büyükşehir Belediye Başkanlığı için de sık sık adı geçen Köse’nin aday olup olmayacağı merak konusu. Geçtiğimiz seçim döneminde Muratpaşa’da “Ceketini atsa kazanır” dediğim Ümit Uysal’ın Büyükşehir aday adayı olduğunu düşünürsek, adaylar kesinleştikten sonra başkanlık için Uysal’ı zorlayacak tek rakip Mustafa Köse olur kanaatindeyim.

 

Mustafa Köse Kimdir?

 

27 Haziran 1977’de İstanbul Beyoğlu’nda doğdu. Baba adı Süleyman, anne adı Emine.

Antalya Gazi Mustafa Kemal İlkokulu’nu, Antalya Anadolu Lisesi’ni ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi’ni bitirdi.

2001-2015 yılları arasında serbest avukatlık yaptı. AK Parti Antalya Gençlik Kolları İl Başkan Yardımcılığı, İl Ana Kademe Yönetim Kurulu Üyeliği, Genel Merkez ARGE Başkanlığı’nın görevlendirmesiyle teşkilat eğitmenliği, İl Teşkilat Başkanlığı, 5 seçim SKM (Seçim Koordinasyon Merkezi) Başkanlığı ve İl Başkanlığı görevlerinde bulundu. 30 Eylül 2012 tarihinde yapılan AK Parti 4. Olağan Büyük Kongre’de il başkanlarını temsilen kongre divan heyetine seçildi. 27 Ağustos 2014’te gerçekleşen AK Parti 1. Olağanüstü Kongre’de il başkanları adına Genel Başkanımız Sn. Recep Tayyip Erdoğan’a hediye takdiminde bulundu. 25, 26, 27 ve 28. Dönemde Antalya Milletvekili seçildi. AK Parti Grup Yönetim Kurulu Üyeliği yaptı. 26 ve 27. Dönemde Brezilya Dostluk Grubu Başkanlığı’na seçildi.

Teşkilat Başkanlığı İzmir il Koordinatörlüğü görevinde bulundu. 26. Dönemde Anayasa Komisyonu üyeliğine, 2. Devrede de Anayasa Komisyonu Sözcülüğüne seçildi. 27 ve 28. Dönemde Anayasa Komisyonu üyeliğine seçildi. AK Parti 2 ve 3. Olağanüstü, 6 ve 7. Olağan Büyük Kongrelerde MKYK üyeliğine seçildi. 2018 yılından bu yana AK Parti Genel Merkez Teşkilat Başkan Yardımcılığı görevini yürütmektedir. MÜSİAD Antalya Şubesi üyesi olup, Yönetim Kurulu üyeliğinde de bulunmuştur. Antalya Yeryüzü Vakfı (İnsan ve Medeniyet Hareketi) kurucusu ve Yönetim Kurulu üyesidir. Antalya Bilim Üniversitesi mütevelli heyeti üyesi.

İyi düzeyde İngilizce bilen Köse, evli ve 3 çocuk babası.