Ben kendim gibi sandıklarımı destekledim ama sonunda hep sandığımı da anladım. Kendimi temsil edeceğim güne kadar en iyi parti After Parti...

Bir ülkeyi yaşanmaz hale getiren bölünmesidir. Bölünmesi de karşıt görüşlere tahammülsüzlükten; ‘Siz-Biz’ diye ayrıştırmaktan geçer.

Takım tutar gibi parti tutanlar pusulası vatan olanları anlayamazlar. Onlar, durdukları yere bakmadan, şüphe etmeden hep diğer parti ve seçmenini suçlarlar.

Çok açık ve net bir şey söyleyeceğim; algısı yönetilenler, vatan yerine parti odaklı yaklaşır. Birleştirici unsurları odak yapmak yerine, üst aklın yönettiği algının eseri olarak sürekli; ‘Siz-Biz’ derler.

Benim çatım, dünyaya ve ülkeme bakış açım ÖZGÜRLÜKTÜR… Herkese, her görüşe ve inandıklarına saygım var. Yeter ki başka bir özgürlüğün başladığı yerde bitsin…

‘Siz-Biz’ yapılmazsa vatanımızın nasıl şahlanacağını hep birlikte görürüz. Bölüne bölüne yok olacağımıza, birleşe birleşe büyürüz.

Kimseyi verdiği oydan veya partisinden dolayı suçlamamalıyız. Zira doğru bir olsa, hepimiz orada olurduk zaten. Gerçek tektir, o gerçek de siyasette “İYİ” bir partinin olmadığı, “Kötünün İyisi” olabileceğidir.

Bazılarımızın fikri hiç değişmez, çünkü ne istediğini bilir. İstekleri kişisel olmayıp, çıkara göre değişmeyenler, bu ülkenin geleceğidir ve vatan çıkarsız sevenlere emanettir.

Ben kendimi bildim bileli fikrim, yolum, zihniyetim hiç ama hiç değişmedi. Kendim gibi sanıp desteklediklerim değişti. Fikrim değil, inandıklarım yola çıktıktan sonra değişti.

Ben kendim gibi sandıklarımı destekledim ama sonunda hep sandığımı da anladım...

Bu nedenledir ki; nihai amacım ileride parti ile veya partilerden bağımsız sadece kendimi temsil edip, kendi düşüncelerimden sorumlu olmaktır. O zamana kadar önüme konulanlardan kötünün iyisini seçip, her kimi seçersem seçeyim, seçtiğimi de ilk ve hep eleştirenlerden olacağım.

Biz partiler için değil, partiler bizim için var…
Kendimi temsil edeceğim güne kadar en iyi parti After Parti...
After Parti Genel Başkanı
Banu Barlas