CHP İl Başkanı tarafından 26.01.2016 günü yapılan basın açıklaması, kendi Belediye Yönetimlerinin yaptığı şaibeli işlemin ayıplarını örtmek amacıyla yine iftira ve çamur at izi kalsın politikasına döndüklerini göstermiştir. Gerçekler ortaya döküldükçe telaşa kapılanlar bu iftiralarla kendilerini kurtaramayacaktır. Gerçekleri halkımıza açıklamak görevimizdir.

Eski sistem kurulurken aklınız neredeydi? Vatandaşın paralarını kime emanet ettiniz? Ne karşılığında bu işler yapıldı. İhaleye tek firmayı kabul ettiniz. Niye başka kimse katılamadı ihaleye? İhaleden 20 gün önce alel acele kurulmuş bir firma nasıl ihaleye girebildi? Önceki ihaledeki şartnamenin üç maddesini değiştirip aynen kullanarak kimlere nasıl bir rant sağladınız?

Bunların hepsinin hesabını sorumlular mahkemelerde verecekler. Ağır Ceza Mahkemesinde yargılanıyorlar. Eski şartnamede değiştirdikleri üç madde şunlardı:

Birincisi ihaleye girişteki yeterlik kuralını değiştirdiler. Bu sayede hiçbir iş deneyim belgesi olmayan, ihaleden 20 gün önce apar topar kurulmuş A-Kent firması ihaleye girebildi. Komisyon ihaleye sadece bu firmayı kabul etti. Hiç kimseyle yarışmadan ihaleyi aldı. Bunu halka açıklayın. Niçin böyle bir şartname hazırladınız. Neyin hesabını yaptınız.

İkinci değişiklik, tazminat maddesinde yapılmış. Eski şartnamede , ‘ sözleşmenin hukuken yada fiilen uygulanamaz hale gelmesi durumunda yüklenici idareden tazminat alamaz’ hükmü varken BUNU DA DEĞİŞTİRDİNİZ ve yüklü bir tazminat maddesi eklediniz NİYE?? Bunu cevaplayın,amacınız neydi?

Üçüncü değişiklik ise; yargı yeri değişikliği. Eski şartnamede ‘herhangi bir itilaf durumunda Antalya Mahkemeleri yetkilidir’ düzenlemesi varken , siz bunu değiştirdiniz ve Mahkemeleri saf dışı bırakarak ULUSLARARASI TAHKİM yolunu mecbur kıldınız. Ortada hiçbir yurt dışı yabancı unsur yokken NEDEN MAHKEMELERİ DEVRE DIŞI BIRAKTINIZ?

Ama en vahim noktayı gözden kaçırmayalım. İlk kurulan Ant Kart sözleşmesinde VATANDAŞIN PARALARI Belediyenin kontrolündeydi. Siz ne yaptınız. Banka hesaplarını TÜMÜYLE A-KENT FİRMASINA BIRAKTINIZ.

Paralar A-Kentte. Kaç para topladı, kaç para harcadı bilen yok. Bu firma iki yıl belediye payı olan %2 leri ödemedi. Ne yaptınız. Vatandaşın paraları nerede??

Kartlarda kalan bakiyeler nerede? Niye ödenmiyor. Firma nerede?? Şimdi açıklayın bakalım VATANDAŞIN PARALARINI NİYE A-KENT FİRMASINA TESLİM ETTİNİZ? Cevap verin.

Halk Kart ihalesi, İdare Mahkemesince neden iptal edildi? Gerekçeye baktınız mı? İHALEDE AÇIKLIK VE ALENİYET İLKESİNE AYKIRILIK NEDENİYLE İPTAL KARARI VERİLDİ. Bu karar çıkınca sözleşmeyi feshettiniz. FİRMANIN TEMİNATINI İADE ETTİNİZ. Neden kanunda emredici hüküm bulunmasına rağmen TASFİYE ETMEDİNİZ.

Biz ne yaptık? Yasal zorunluluk olan tasfiye sürecini başlattık. İş yargıda. Hemen yeni bir sistem kurmak zorunluydu. Bu sefer eskiden olduğu gibi bu işi bir firmaya vermeyelim dedik. Eskiden iki kez denendi, Türkiye’de birçok şehirde de bu işler bir firmaya verildi ve sonuçta hep sıkıntı yaşandı yaşanıyor. Bu nedenle artık bu işi bir firmaya vermeyelim Belediye olarak biz kendimiz yapalım dedik.ARTIK VATANDAŞIN PARASININDA , TAŞIMACI ESNAFININ PARASININ DA GARANTİSİ DEVLET OLSUN DEDİK.

Öncekilerin yaptığı gibi VATANDAŞIN PARASINI BAŞKALARINA EMANET ETMEYELİM. RİSKE ATMAYALIM DEDİK.

Bu kararı verdik ve her adımı AÇIK VE ŞEFFAF ATTIK. Konuyu meclis gündemine defalarca getirdik. Her yapılan iş çıkça konuşulup tartışılarak alınan meclis kararıyla yapıldı. Meclis toplantıları Halka açıktır. Ayrıca İnternet üzerinden canlı yayınlanır. Tüm görüşmeler ve kararlar tutanakla sabittir. Mecliste temsil edilen tüm partilerin söz hakkı vardır. Her şey açık,aleni ve şeffaf.

Biz bu işi MECLİS kararıyla uygulamaya soktuk. Belediye olarak yasadan dolayı sahip olduğumuz imtiyazı BAŞKA FİRMALARA DEĞİL kendi şirketimize verdik. Ve şirketimiz çok kısa zamanda belki de rekor sürede sistemin alt yapısını kurdu. Çünkü A-Kent 31 Aralık itibarıyla sistemi kapatacaktı. Tabii ki hiçbir Belediyede bu gibi sistemlerle ilgili teknolojik cihazlar bulunmaz. Kimi kandırmaya çalışıyorsunuz??

Bunlar beyaz eşya veyahut taşıt aracı vs gibi mağazalarda da satılmaz. Bunları temin etmeyecektik te ne yapacaktık??? Her iş ve işlem hukuka uygun yapılmıştır. Sistemi etmeyecektik de ne yapacaktık? Her iş ve işlem hukuka uygun yapılmıştır. Sistemi biz kurduk, sahibi biziz. Hiçbir firmaya ihale edip halkı bu firmanın insafına terk etmedik. Halkın da taşımacının da GARANTİSİ Belediyedir. Çözüm ortaklığı yaptığımız ve teknolojik alt yapısını kullandığımız Kent Kart Akdeniz AŞ’nin ihale yasaklısı olduğunu iddia ediyorsunuz. Bunu belgesini getirmez iseniz sizi Halk’ın önünde müfteri ilan ederiz. Her işiniz iftira. Hemen iftiranızın belgesini gösterin.

Biz bu işi hiçbir firmaya ihale etmedik. Vatandaşın ve toplu taşımacının paralarını hiçbir firmaya teslim etmedik. Hiçbir işi hiç kimseye peşkeş çekmedik. Bunun ustası bellidir. Yaptığınız iş ortadadır. Nerede VATANDAŞIN PARASI? Bu işi A_KENT’e siz vermediniz mi? Niye soruyorsunuz şimdi? KENDİ AYIBINIZI BİZE İFTİRA ATARAK MI ÖRTECEKSİNİZ?

Sizin Tek başına ihaleye sokup işi verdiğiniz 20 günlük firma VATANDAŞIN PARASINI ÖDEMİYOR..TAŞIMACI ESNAFININ PARASINI ÖDEMİYOR… BİZE HİÇBİR BİLGİYİ AÇMIYOR… Siz bununla ilgili ne yaptınız? Bize çamur atmaktan başka yapacak bir şeyiniz yok mu?

A-Kent bırakın milletin parasını ödemeyi. Kaç tane kart dağıttı? Kaç tane emekli,öğretmen,öğrenci kartı dağıttı. Kartlarda ne kadar para kaldı? Bu bilgileri bize açmıyor. HADİ GİDİN BU BİLGİLERİ ALIN İŞİ VERDİĞİNİZ FİRMADAN getirin biz ödeyelim halkın parasını HODRİ MEYDAN… Hemen alın getirin bilgiyi MECLİS te KARAR ALALIM KURUŞU KURUŞUNA ÖDEYELİM.

Vatandaş mağdur olmasın diye zor bela kendi otobüslerimizde 31Ocak ve tramvaylarımızda 15 Şubat’a kadar sistemi açık tutturduk. Bunların BİR KURUŞU BİLE TARAFIMIZA ÖDENMİYOR. Sırf vatandaş kart bakiyesini bitirsin diye bu hizmeti yaptık. BUNA BİLE ÇAMUR ATMIŞSINIZ. AYIPTIR?

A-Kent’in PARAYLA SATTIĞI KARTLARI BİRE-BİR ÜCRETSİZ DEĞİŞTİRİYORUZ. Vatandaşı mağdur etmemek için, bir daha kart parası ödememesi için bu hizmeti veriyoruz. SİZ PARAYLA SATTINIZ, yüzünüz kızarmadan ,buna da çamur atıyorsunuz. Sizin ,halkın başına sardığınız bu derdi biz çözmeye çalışırken , devleti de zarara sokmamak için çalışıyoruz. Hala A-Kenti zenginleştirme peşindesiniz. Vatandaşın A-kentten alması gereken kalan biniş ücretlerini, beleidye halkın parasına sahip çıkmak adına gayret gösteriyorken, siz halkın değil A-Kentin çıkarlarını savunuyorsunuz. Bu nasıl bir ortaklıktır. Halkı unutup halkın parasını A-kente peşkeş çekmenizin sevdası nereden kaynaklanıyor.

Vatandaşa yeni kartları ücretsiz verilirken, eski kartı teslim alınıyor ve ücretsiz olarak yeni kartını teslim aldığına dair bir tutanak imzalanıyor. Bu değişimden sonra eski sistemle ilgili belediyemizin şirketine bir sorumluluk yüklememek için bu işlem yapılıyor. Devletin de zarar uğramaması sağlanıyor.

Bir de yeni 60 otobüs alındığından dem vuruyorlar. Nerededir bu otobüsler. Çıkarın ruhsatlarını görelim. Ne otobüsü alınmıştır. Neyin peşindesiniz? Açıklayın.

Şimdi iftira atma zamanı değil, hesap verme zamanıdır. Güneşi balçıkla sıvamaya çalışmayın,ELİNİZ YANAR. Yaptıklarınızın hesabını vereceksiniz. HALKIN PARALARININ PEŞİNE DÜŞECEĞİNİZE KENDİ AYIBINIZI ÖRTMEK İÇİN İFTİRA İPİNE SARILMAYIN.

Bu nedenle kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi açısından işbu açıklama yapılması gereği hasıl olmuştur.

Saygılarımızla. Menderes TÜREL


Kaynak: Banu Barlas