CHP’de % 25 lik dilimin içine giremeyenler ve % 25’le iktidar olamayacaklarını anlayanlar AKP’de vücut buldu. AKP evet çünkü Ak Parti’den geriye sadece taban seçmen kaldı, seçmen de karar alma mekanizmasının tamamen dışında bırakıldı!

Şimdi bu Ak Parti’den kalan AKP’ye geçenler AKP ile vücut bulup, CHP’yi yaşatıyorlar! Ak Parti ile var olanlar, Ak Parti’yi var edenlere tercih edildi! İşin ilginç yanı, CHP’nin çizgisinden çıkmasından dolayı Ak Parti’ye geçtiğini iddia eden Özlem Gözaçan Biçer daha 20 Ocak’a kadar Böcek’i tebrik mesajı yayınlamış Facebook adresinden. Yani tebrik ederken hala CHP’nin çizgisinden çıktığının farkında değil miş! Zira Ak Parti’ye geçiş açıklaması olarak CHP’nin çizgisinden çıktığı açıklamasını yapmıştı basına.

resim478187

resim515430

resim824366

Şimdi soruyorum; birkaç gün öncesine kadar CHP’li olduğunu gururla duyuran, Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı CHP’li Muhittin Böcek ile poz verip 20 Ocak da sosyal medyada yayınlayarak tebrik eden Biçer, ne oldu da CHP’nin çizgisinden çıktığını iddia etti ve Ak Parti nasıl oldu da profili bile hala CHP adayı olarak duran Biçer’i alıp baş tacı etti?! Kendi partisinin itibar etmediği bu aday nereden hangi oyu devşirecek?! CHP’de koltuk bulamadığı için Ak Parti’ye geçtiği aşikar olan Biçer, ilk 5 sıraya girmek için para ödedi mi? Yok ödemediyse jet hızıyla nasıl ilk 5’den giriş yaptı? Velevki ‘Oy’ için Ak Parti’ye transfer edildi diyelim, hangi oy diye sormazlar mı?! Arkasından kaç delege, kaç CHP’li gitmiş, hani oyu demezler mi?!

Tek bir CHP’li bile Ak Parti’ye geçen birine oy vermez. Ak Parti’nin tabanı ise kendisinden olanlar varken olmayana oy vermez. Bu durumda kim kazandı, kim kaybetti?! Ak Parti’nin AKP’lileştirilmesine tabandan son derece büyük tepki yağarken, iktidar olması hayal CHP’lilerin AKP ile vücut bulması ve CHP’li ruhlarını yaşatmaları da SÖZDE kaş yaparken göz çıkarır nitelikte…

İnsanlar kendi gibi düşünenlere, dolayısıyla kendisini temsil edeceklere itibar eder. Koltuk uğruna kişisel rant mücadelesi verenler, gittikleri yerdeki seçmene dair inanç kaybına sebep olurlar. Bu inanç ve itibar kaybı sadece yerel seçimleri etkilemekle kalmaz, genel seçimlere de olumsuz yansır. Dava; uğruna savaşanlarındır, koltuk derdine düşüp, para uğruna koltuğu satanların değil!

Halka rağmen seçimin kazanılamayacağı aşikârken, bile isteye oy kaybına sebep olacak adayların gösterilmesi zaten Ak Parti’yi içeriden bitirdiklerinin göstergesidir. Menderes Türel’in Büyükşehir’e doldurduğu iddia edilen CHP’liler yeterince tepki alırken, Antalya’nın en büyük merkez ilçesi Muratpaşa’da da CHP’lilerin baş tacı yapılması WELCOME TO AKCHP dedirtiyor…

Banu Barlas






Kaynak: Banu Barlas