Bundan 10 sene önce, dünyanın FETÖ'ye "Fettullah Gülen Hoca Efendi" dediği günlerde, yaptığı yolsuzlukları, usulsüzlükleri ve sinsi yapılanmasını farkedip Hakan Akbaba isimli Bilişim Uzmanı arkadaşımla araştırmaya başladık. Yıllırımızı alan bu süreçte elde ettiklerimizi önce dönemin Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu'ya 2010 yılında kameralar karşısında elden mektupla ve kısmi anlatımla teslim ettik. Dönemin Antalya Milletvekili, sonrasında Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurahman Arıcı da olaya hem şahit hem de aracı olmuştu.

2010 yılında elimizdeki 15 bin kişilik listeyi hem devlete verdik hem de ulusal basına KPSS yolsuzluğuna ilişkin kaynak oluşturduk. Biz devlet erkanlarıın ve dünyanın "Efendi" dediği Gülen'in hainliğini gördüğümüz andan itibaren "FETTOŞ" dedik ve bu yolla epeyce düşman da edindik. Nitekim 15 Temmuz darbesinin hemen ertesinde üst yönetimi ayıklamak yerine, paralel olup olmadığı belli olmayan ki; kuvvetle muhtemel PARALEL üst yönetim, alt kademedeki vatanseverleri biçti! Bunların arasında KPSS yolsuzluğunu ortaya çıkartmış, Gülen'e "FETTOŞ" diye hitap etmiş Hakan Akbaba da vardı! FETTOŞ diyen ve FETÖ'nün para ağı KPSS çetesini ortaya çıkartan biri nasıl FETÖCÜ oluyorsa artık!

İşte o gün bu gündür, 2 yıldır Hakan Akbaba gibi kahraman olarak anılması gereken bir isim FETÖ şüphesiyle kamu görevinden atıldı. 2 yıldır konuya dair görüşmediğimiz bakan-vekil kalmamasına rağmen hiçbir sonuç alamadık. Tarım Bakanı Yardımcısı Mehmet Daniş, Ak Parti Basın Sözcüsü Bülent Turan, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Milletvekillerinden Gökçen Enç, Mustafa Köse, Başbakan Binali Yıldırım, 17-25 Aralık FETÖ ile Mücadele ve Araştırma Komisyon Başkanı Reşat Petek ve daha nicelerine ulaştık.

Komisyon Başkanı Reşat Petek ile gerek özelde gerekse mecliste defalarca görüştük ve belgeleri teslim ettik. Petek katıldığı bir TV kanalında Hakan Akbaba'nın ismini bizzat zikretti ve KPSS yi ortaya çıkartan, 15 bin kişilik liste veren kişi olduğunu beyan etti. Komisyon Başkanı olarak Petek DEVLETİ temsil ettiğine göre, devlet kendi ağzıyla Hakan Akbaba'nın FETÖCÜ olamayacağını zaten ortaya koymuş oldu. Tüm bunlara rağmen Hakan Akbaba'nın halen FETÖCÜ damgası ile yaşıyor olması ve kamu görevine iade edilmemesi, FETÖ'nün yönetim kademesine ne kadar hakim olduğunu ve kendinden olmayanlara kıyım yaptığının da ispatı durumundadır!

İşte TV kanalında canlı yayında Komisyon Başkanı Reşat Petek'in Hakan Akbaba lehinde söyledikleri:



Siyasi ve bürokratik her kapıyı çalmaya devam ederken, sesimizi duyan CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek, konuya dair TBMM'ye soru önergesi verdi. İşte Meclise Hakan Akbaba için verilen soru önergesi:


TÜRKİYE BÜYÜK MİLLET MECLİSİ BAŞKANLIĞINA

Aşağıdaki sorularımın Başbakan Sayın Binali YILDIRIM tarafından yazılı olarak cevaplandırılmasını arz ederim.      
Saygılarımla.

Av. Muharrem ERKEK
Çanakkale Milletvekili


2010 yılı KPSS hırsızlığını ortaya çıkaran, bu hırsızlığı kamuoyuna yayan ve bu konuda 2010 Ağustos ayında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na o dönemki ismiyle Fetullah Gülen Cemaatinin adını kullanarak şikâyet eden ve Savcıya belgeleri teslim eden kişi olarak bilinen Hakan Akbaba, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulunda görev yapmaktayken Rektörlüğün; 21.07.2016 tarih ve 2016/9064 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı ile kabul edilen olağanüstü hal kapsamında Bakanlar Kurulunca çıkarılan 667 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname’nin 4’üncü maddesinin 1’inci fıkrası hükmü uyarınca hakkında tesis ettiği 08.09.2016 tarih ve 18/13 sayılı kararıyla Üniversite ile ilişiği kesilmiş ve kamu görevinden çıkarılmıştır. Bu olayların ardından 22/11/2016 tarih ve 29896 sayılı Bakanlar Kurulunca kabul edilen 677 sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile de kamu görevinden çıkarılmıştır.

09.08.2016 tarihinde kişiye tebliğ edilen 52990927-903.08.02-E.88364 sayılı yazıyla 657 sayılı yasanın 137’nci maddesi gereğince görevden uzaklaştırılmış, daha sonra 26.09.2016 tarihinde Savunma Davet Yazısı başlıklı bir tebligat almış ve bu tebligata göre 05.10.2016 tarihinde savunmasını vermesi gerekirken ve savunma yapacağı tarihi beklerken 29.09.2016 tarih ve 305.05.-E.106796 sayılı yazının tebliği ile kamu görevinden çıkarılmıştır. Bir başka ifadeyle savunması bile alınmamıştır.

Hakan Akbaba hakkında kurumun yapmış olduğu idari soruşturmaya dayanarak 20/02/2018 hakkında sadece tanık ifadeleri ile iddianame düzenlenmiş ve Savcılık araştırması yapılmıştır. Savcılık tarafından Hakan Akbaba hakkında yapılan incelemeler sonucunda Bylock, Banka, Sendika, Dernek, Bağış, Okul, Dershane gibi FETÖ yapılarıyla da ilişkisi olmadığı sonucuna varılmıştır.
Partimizin de araştırılması için önerge verdiği; ama, AK Parti oylarıyla reddedilen KPSS sorularının çalınması olayında, FETÖ’ye karşı girişimlerde bulunan Akbaba’nın savunması dahi alınmadan FETÖ’cü ilân edilmesi ve görevinden atılması, “mağduriyet” doğduğuna dair kuşkuları güçlendirmektedir. Akbaba ile ilgili Partinizin temsilcileri de olmak üzere hemen hemen tüm siyasilerce benzeri “mağduriyet vurgusu yapılmaktadır. Hakan Akbaba’nın yaşadığı süreç Ak Parti Burdur Milletvekili ve Darbe Araştırma Komisyonu Başkanı Reşat Petek tarafından 8 Ağustos 2017 tarihinde televizyon programlarının birinde detaylıca anlatılmış ve yine ulusal ve yerel basında pek çok kez haberlere konu edilmiştir. Bu bağlamda:


1.     FETÖ’cülük iddiasıyla haklarında yapılan ihbarların asılsız olduğu tespit edilen kişi sayısı kaçtır?

2.     Aksi karar alınana kadar isimsiz FETÖ’cü ihbarlarıyla görevlerinden uzaklaştırılan, ilişiği kesilen ve/veya sonucunda tutuklanan kişi sayısı kaçtır? Bunlar içinden asılsız ihbar niteliğinde kaç bildirim vardır?

3.     İsim kullanılarak yapılan FETÖ’cü ihbarlarının sayısı kaçtır? Bu ihbarlardan kaçı asılsız çıkmış, asılsız ihbarlarda bulunanlar hakkında ne gibi işlemler yapılmıştır?

4.     Hakan Akbaba örneğinde olduğu gibi sadece tanık ifadeleri ve kurum idari soruşturması ile haklarında hiçbir maddi delil olmamasına rağmen iddianame düzenlenerek terör örgütü üyeliğinden dava açılan kişi sayısı kaçtır?

5.     Hakan Akbaba hakkında savcılığın FETÖ/PDY incelemeleri sonucunda herhangi bir irtibat/iltisak veya mensubiyet ilişkisini ortaya koyabilecek bir unsur olmadığı halde, üniversitenin idari soruşturmasında geçen tanık ifadelerine göre iddianame hazırlayan Savcı hakkında herhangi bir işlem yapılmış mıdır?

6.     KHK ile görevlerine iade edilenler geçmişte alamadığı tüm mali ve sosyal haklarını alabilmektedir. OHAL Komisyonu kararıyla görevlerine iade olanlara geçmiş mali ve sosyal hakları iade edilecek midir?

7.     OHAL Komisyonunun çalışmasını hızlandırmak için ilave personel takviyesi yapılacak mıdır?

8.     OHAL Komisyonu kararlarını tebliğ etmeyen kurumların var olduğu basın yayın organlarında dile getirilmektedir. Hali hazırda OHAL Komisyonu eliyle kurumlara gönderilmiş ve tebligatı yapılmamış kaç başvuru bulunmaktadır?

9.     Hakkında takipsizlik verilen, beraat eden, adli süreci olmayan kişilerden kaçı görevlerine iade edilmiştir? İade edilmeyen kişi sayısı kaçtır?

10.     Hakan Akbaba’nın mağduriyetinin giderilmesi için herhangi bir girişimde bulunulacak mıdır?

resim882594


Kaynak: Banu Barlas