FETÖ mağdurlarından AÜ Personel Dairesi Eski Başkanı Hüsnü Gülez görevine geri döndü. FETÖ'cülerin talimatlarını yerine getirmeyerek ilaveten FETÖ ile mücadeleye giren Hüsnü Gülez, 2 yıldır sürdürdüğü haklı mücadeleyi kazandı...

FETÖ’yle mücadele ederken 2 defa FETÖ’den gözaltına alınan ve kamudan ihraç cezası verilerek 2 yıl işsiz bırakılan Gülez, mahkeme kararıyla, Akdeniz Üniversitesi Devlet Konservatuvarı’nda yüksekokul sekreteri görevine yeniden başladı.

FETÖ'yle mücadelesini işinden olma pahasına sürdüren ve vatanı için 2 yıl işsiz kalarak bedel ödeyen Hüsnü Gülez, Akdeniz Üniversitesi davalarının açık tanığı olarak biliniyor. Antalya'da FETÖ ile mücadelenin sembol ismi olan Gülez, FETÖ'yle mücadele ederken 2 yıl işsiz kalmakla birlikte, 22 suç duyurusundan da tamamen aklandı.

Gülez Antalya Devlet Konservatuvar Sekreteri Oldu!

Konya Bölge İdare Mahkemesi 3. İdare Dava Dairesi, geçen ay Hüsnü Gülez’in kamudan ihracı kararının iptaline karar verdi. 2015 yılında beri verdiği hukuk mücadelesini kazanan Gülez, Akdeniz Üniversitesi’ndeki FETÖ/PDY yapılanması davalarında ‘açık tanık’ olan kritik bir isim. Eski rektör İsrafil Kurtcephe iddianamesinde de, açık tanık olarak yer alan Hüsnü Gülez, “Tüm verilen cezalar ile FETÖ gözaltılarından ve 22 suç duyurusundan aklanarak devlet memurluğu görevime tekrar başladım. Adalet yerini buldu. Ortak mücadele egemenliğimize göz diken hainlere yönelik olmalıdır. Devlet memuru olarak, kurumumun menfaatleri önceliklerimdendir. Her ne kadar FETÖ ile mücadelede açık tanık olarak bulunsam da,  basından ve medyadan uzak durmak istiyorum. Devletimin bana ihtiyacı duyduğu her kademede özveri ile görevimi yaparım.  ” açıklamasında bulundu.

Gülez'in mücadelesini yakından takip eden kamuoyu, 2 yıllık bu süreçte Gülez'e destek olmakla birlikte, gelinen noktadan memnun değil. Kamuoyu Gülez'in kumpasa kurban edilmeden önce sürdürdüğü görev olan Personel Daire Başkanlığına dönmesinin takipçisi olacaktır.

ÖZEL HABER
BANU BARLAS



Kaynak: Banu Barlas