Sanayisi ile ünlü büyük şehirlerimizden İzmir’de akıllara durgunluk verecek dolandırıcılık çetesi ortaya çıktı. Kaza yapan araçları polis telsizinden dinleyerek olay yerine çekici ile giden SÖZDE tamircilerin, alkollü kaza yapmış kişilere sahte tutanak düzenletip araç tamiri için Karabağlar’da bulunan depolarına götürdükleri iddiası ile suç duyurusunda bulunuldu.

Son olarak Y.P. isimli kişinin yaptığı kaza sonucu çekici ile kaza yerine intikal eden Aras Otomotiv tamirhanesi sahibi Erkan T. Nin 1 Nisan’da deposuna çektiği aracı gaspetmesi nedeniyle suç duyurusunda bulunuldu.

Kazanın harareti ile insanların düştüğü durumdan faydalanan Erkan T. Deposuna çektiği araçlar için çıkarttığı vekalet ile kasko ve sigortadan aldığı paraları üzerine tehdit ve şantaj ile SÖZDE muafiyet adıyla ek para aldığı öne sürüldü. 7 aydır aracı gasp edilen mağdurlar, savcılığa verdikleri suç duyurusu akabinde polis eşliğinde tutanak ile araçlarını almaya gittiklerinde şok yaşadılar.

Aras Otomotiv adıyla tamir adı altında vekaleti alınarak Erkan T. tarafından 7 aydır depoya kapatılan araç; kazayla alakalı olmayan parçaları sökülmüş, içindeki kişisel eşyalar çalınmış olarak bulundu.

Bir gazeteciye ait olan araçta      FETÖ araştırmalarının yer aldığı, FETÖ dosyalarının ve içinde bulunduğu usb lerin de çalındığı tespit edildi. Yine araç sahibine ait olan maddi ve manevi değeri bulunan pek çok eşyanın kayıp olduğu, kazayla alakası olmayan ses sisteminin bile yerinden söküldüğü de görüldü.

Hakkında buna benzer pek çok şikayetin Akdeniz Medya Grup’a iletildiği Erkan T. Polisin geldiğini haber alarak Aras Otomotiv olarak geçen deposundan kaçtı. Savcılık emriyle ifadesi alınmak istenen ve polisin ısrarla peşine düştüğü Erkan T. Araç sahibine de defalarca kalp krizi geçirdim bahanesini öne sürerek aracı yapmadığı gibi, şahitlerin ve depo da çalışanların da huzurunda kalp krizi geçirdiğini söyleyerek ifade vermekten, gaspedilen aracı da polise ve sahibine tutanakla teslim etmekten kaçtı.

resim686131



Araç Tamir Dolandırıcılığını Planlı ve Organize Olarak Yapıyorlar!

Kazanın hararetiyle iddialara göre insanları türlü metotlarla dolandıran Erkan T., araç vekaletini 19 yaşında işle alakasız ancak birlikte organize olarak hareket ettiği Halil Ü. isminde biri adına çıkarttırmış, kaskodan sıfır parça parası aldığı halde “Çıkma veya 2. El takılabilir” ibaresini ekleyerek zaten işin başından hak etmediği paraları alıp insanlara ayıplı mal teslim etmeyi kafasına koymuştur. Planlı bir şekilde gerçekleştirdiği dolandırıcılıklar neticesinde dolandırdıklarının telefonlarına çıkmayıp sözde tamirhanesine de gelmeyip kaçan Erkan T. Nin depoyu uyuşturucu temin etmek ve kullanmak için de kullandığı iddia ediliyor.

Siz siz olun, araç tamiri adı altında size ulaşan veya ulaştığınız kişilere değil, güvendiğiniz kişilere vekâlet çıkartın.



Aras Otomotiv İş Yeri Koşulları Sağlığa Aykırı…

Haberimiz için buluduğumuz Erkan T.’ya ait Aras Otomotiv adındaki deponun özellikle covid-19 döneminde sağlığa aykırı halde olması da gözlerden kaçmadı. Deponun üst kattan akan su nedeniyle her türlü bakteriyi üreterek tavanı yeşil-sarı yaptığı, son derece pis ve sağlıksız suyun da depoya gelen insanların üzerine damlayarak yerde de gölet oluşturduğu gözlendi.

İl sağlık müdürlüğünü ve tüm yetkilileri de konuya dair göreve davet ediyoruz…


Kaynak: Banu Barlas