Antalya’da ilk kez görücüye çıkan Yerli İş Makineleri Fuarına 204 üretici firma katıldı. Boğaziçi İhtisas Fuarcılık Yönetim Kururu Başkanı Anıl Utku Bengisu’nun Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekçi ile birlikte organize ettiği fuara çok sayıda yabancı ülke de iştirak etti.

CM Expo İş, İnşaat Makineleri ve Ekipmanları Fuarı’na Suudi Arabistan, Kazakistan, İran, Irk, Afganistan, Umman ve Gürcistan’dan yüzlerce ziyaretçi katıldı.

ANFAŞ'ta gerçekleştirilen fuar kapsamında 8 yıldan bu yana operatörlük yapan 27 yaşındaki Ayşe Çaylı, kepçesiyle gösteri sürüşü yaparak damgasını vurdu. Türkiye’nin ilk kadın iş makinesi operatörlerinden Ayşe Çaylı’yı görmek ve tebrik etmek için çok sayıda kadın derneği başkanları, iş kadınları ve kadın siyasiler fuara akın etti.

resim995560
OKUYAMADI BELKİ AMA KEPÇE OPERATÖRÜ OLDU

Ispartalı kepçe operatörü Ayşe Çallı, ekonomik nedenlerle okuyamadığı için kendi işlerinde iş makinesi kullanarak iş hayatına atıldığını belirtti. Tarım ve çobancılıkla geçinen ailesine yardım etmek için 19 yaşında iş makinesi kullanmaya başlayan Çaylı, 8 yıldır bu mesleği icra ettiğini, babasının makinesiyle öğrendiği bu işi şimdi özel bir şirkette devam ettirdiğini ifade etti.


resim504911

AYŞE ÇAYLI’YA KA.DER’DEN DESTEK

Kadın Adayları Destekleme Derneği (KA.DER) Antalya Eski Başkanı Uğur Karaca, Türkiye’nin ilk kepçe operatörlerinden Ayşe Çaylı’yı fuar alanında ziyaret ederek taktirini dile getirdi. Kadına her alanda fırsat verilmesi gerektiğini savunan Uğur Karaca, farklı meslek gruplarının içinde kadının yer almasından dolayı memnuniyetini de dile getirdi.
Operatör Ayşe Çaylı’ya Antalyalı iş kadını ve siyasiler de destek ziyaretinde bulundu. İşkadını Serpil Çamlı, Ak Parti İl Başkan adaylarından Sibel Taşkıran, Dilek Göl ve Özlem Özdemir Sidel’de Çaylı’ya destek vererek, başarı dileklerinde bulundu.

resim657951
Ak Parti Antalya İl Başkan Adayı Sibel Taşkıran ve Anıl Utku Bengisu
resim294303
Antalyalı İşkadını Serpil Çamlı ve Anıl Utku Bengisu
resim814066
Banu Barlas



Kaynak: Banu Barlas