Antalyalı kadın siyasiler düzenledikleri bir turla İslamköy’e ziyarette bulundular. Çeşitli partilerden oluşan kadın milletvekili adayları, meclis üyeleri ve geçmiş dönem adaylarından oluşan kadın siyasiler, Antalya’nın arka bahçesi olan Isparta’nın İslamköy beldesinde bulunan Süleyman Demirel Külliyesini ziyaret ettiler.

Farklı partilerden kadınlar, kadın dayanışmasına büyük bir örnek teşkil ederken, ziyarette bulundukları Süleyman Demirel Külliyesi’nden son derece memnun ayrıldıklarını belirttiler.

resim175733

Kadın Adayları Destekleme Derneği Antalya Temsilciliği Başkanı Uğur Karaca ve bazı Ka.Der üyelerinin de katıldığı gezi grubuna Külliyenin bahçesindeki havuz başında kahvaltı verildi.


CHP, MHP, AKP’li kadın siyasilerden ve Ka.Der’li üyelerden oluşan ziyaretçilere, yöresel lezzetler tattırılarak, sonrasında külliye gezdirildi. Yapımı halen devam eden külliyeyi gezmekten son derece keyif alan ziyaretçiler, Anadolu ve Türk kültürünün de yaşatılmaya çalışıldığı külliyeden son derece memnun kaldılar.

resim251402

Son olarak külliye içindeki Süleyman Demirel müzesini ziyaret eden Antalyalı kadın siyasiler, her seçim çalışmasına ait donenin ve siyasete dair her belgenin Süleyman Demirel tarafından özenle saklanıldığını görünce şaşkınlıklarını gizleyemediler.

Müzede her bir köşe özenilerek hazırlanmışken, Süleyman Demirel’e ait hemen her şey özenle vitrine yerleştirilmişti. Darbe günlüklerinden, geçmiş gazete yayınlarına ve 12 Eylül belgelerine kadar her türlü belgenin yayınlandığı bölüm oldukça büyük dikkat çekti.

resim830409

Müze içinde yer alan kürsü kubbe altına oturtulmuş ve buraya mimari akustik ses sistemi uygulanmış. Her haliyle baştan aşağı emek harcanmış Külliye ve içersinde yer alan müze, zamanla bölgenin cazibe merkezi olacak gibi görünüyor.

Banu Barlas Okumuş




Kaynak: Banu Barlas