Yaz mevsiminde milyonlarca turisti misafir eden Antalya, kısa süren kış mevsiminde de kar cenneti Saklıkent sayesinde yüzlerce yerli ve yabancı turisti ağırlamaya devam ediyor.

Yaz mevsiminde denizi ve güneşiyle milyonlarca turisti ağırlayan Antalya’nın kısa süren kış aylarındaki gözdesi ise gizli cennet Saklıkent. Denize olan yakınlığı ile diğer kar merkezlerinden farklı bir konuma sahip olan Saklıkent Kayak Merkezi her kış kayak severlerin akınına uğruyor. Antalya’nın batısındaki Beydağları üzerinde, Antalya kent merkezine 50 kilometre mesafede ve deniz seviyesinden 2500 metre yükseklikteki merkez, kış sporlarının yanı sıra yaz kenti Antalya’da kar görmek isteyenleri de cezp ediyor.

Bir günde iki mevsim
Bölgedeki iklimsel özellikler nedeniyle aynı gün içinde iki farklı mevsimin yaşanabileceği tek yer olan Saklıkent, Aralık ayı sonundan itibaren Nisan ayı ortalarına kadar kayak yapma imkânı sağlıyor. Geçen hafta sonu Konyaaltı Belediyesinin 1. Saklıkent Kar Şenlikleri adı altında gerçekleştirdiği organizasyon ile şenlenen Saklıkent, özellikle hafta sonları yoğun bir ziyaretçi akınına uğruyor. Kar heyecanı yaşayan misafirler keyifli anlarını fotoğraflarla ölümsüzleştiriyor. Kimileri de kardan adam yaparak çocukluk nostaljisi yaşıyor.


Kaynak: Banu Barlas