Antalya’nın halk ozanı Yaşar Çebişli adeta türkü makinesi gibi ...
 

Yaptığı birbirinden güzel besteler ile Akdeniz’in “EN” çok üreten ve en çok konuşulan halk ozanı Çebişli gündemden düşmüyor. Yaptığı besteleri çalıp söylemesi ile halkın gönlünü fetheden ve büyük ilgi gören halk ozanının üretim hızına yetişilmiyor.
 
 
Beğenilen besteleri ile rağbet gören Çebişli, davet edildiği kanallarda bestelerini halkla buluşturuyor.

Yaşar Çebişli'nin kökten ve soydan ozanlığa uzanan süreci korona ile başlıyor. Koronadan bu yana 117 beste yapan Çebişli, oğlu Ersan Çebişli’nin destek ve teşvikleri ile çıktığı bu yolda, sözleri en çok sabah ezanı sonrasında yaptığını ifade ediyor. Bestelerini ise en çok akşamüzeri yaptığını ifade eden Çebişli’nin bestelenmeyi bekleyen yazılmış 10 eseri daha bulunuyor.

“Etme güzel nazeyleme” adlı ilk bestesinin ardından dur durak bilmeden üreten türkümatik Çebişli’nin dikkat çeken eserleri arasında hayvanları ve doğayı konu alanları son derece dikkat çekiyor. Kekliğin çok kıskanç olup hata yapan eşine küskünlüğünü,  eşi vefaat edince yas tutarak ömür boyu üzgün yaşayarak öldüğünü,  kumrunun ise eşi ölünce kendisini öldürdüğünü veya derdinden öldüğünün bilgilerini halk ozanımızın eserlerinden edinmek mümkün.
 
İlk eserlerini yaptığında babasına: “Sen bu işi yapıyorsun” diyen Ersan Çebişli’ye hak vermemek ne mümkün…
 
Birbirinden güzel bestelerini aldığı kanal davetlerinde seslendiren Çebişli’nin katıldığı “EN” eğlenceli program Avşar kızı Arzu Gök ile katıldığı TV programıydı.
 

 


   
 
 
 
 
 
 
 
 


Kaynak: Banu Barlas