Samsung tarafından Galaxy S9 akıllı telefonun tanıtılmasının ardından gözler Galaxy Note 9 modeline çevrilmiş durumda. Son iddialar bakılırsa, Galaxy Note 9 bataryası bugüne kadarki hiçbir Galaxy Note modelinde görmediğimiz bir kapasite ile kullanıcıları oldukça memnun edecek.

6.3 inç yerine 6.4 inç ekranla geleceği iddia edilen Note 9’da Galaxy S9 ile gördüğümüz Sonsuz Ekran 2.0 tasarımının beklendiğini de belirtelim. Üst ve alt çerçevelerin de azaltıldığı bu tasarım, daha fazla görüntü alanı sağlıyor. Büyük bataryanın daha büyük ekran için de önemli olduğunun altını çizelim.

İşte yeni Note 9...


Resmi olarak temmuz ayının başında geleceği belirtilen Samsung Galaxy Note 9'un 3.850 mAh ya da 4.000 mAh kapasitesinde bir pile sahip olacagı düşünülüyor. Galaxy Note 7’nin başına gelenler nedeniyle Note 8’i 3.300 mAh‘lık bir pille satışa sunan firma, büyük artışa en sonunda hazır görünüyor. Özellikle 4.000 mAh çok güzel görünürken, bu detayın yakın zaman içerisinde kesinleşmesi bekleniyor. Geçtiğimiz hafta duyduğumuz kadarıyla yeni modelde kullanılacak AMOLED panellerin üretimine normalden iki ay erken başlayacak firma, burada ekrana entegre parmak izi sensörünü de ilk defa kullanmaya hazırlanıyor. Bu merakla beklenen teknik özellikler arasında yer alıyor.

Samsung Galaxy Note 9’un diğer detayları için ise şunlar düşünülüyor: Şimdiye kadar ortaya çıkanlara göre telefon 6,4 inç boyutunda 2960×1440 piksel Super AMOLED bir ekran üzerine kuruluyor. Gücünü Exynos 9810 ya da Snapdragon 845‘den alacağı söylenen telefon, 6 GB RAM ve 256 GB depolama ile gelecek gibi duruyor. Arkasında Galaxy S9+ gibi çift lensli bir 12 megapiksel kamera sisteminin yer alacağına kesin gözüyle bakılan Note 9, burada bir geniş bir de zoom lens sunacak gibi görünüyor. Telefonun önünde ise 8 megapiksel çözünürlükte F1.7 diyaframa ve 1/3.6 inç sensöre sahip bir kamera bulunması bekleniyor.


Kaynak: Banu Barlas