Devlet kumarhanelerin ne önüne geçebiliyor, ne de çözüm üretiyor. Türkiye'nin dört bir yanında kumarhaneler pandemi yasaklarına rağmen 7/24 işlemeye devam ediyor. Devlet engelleyemiyorsa, illegal para akışı ve vergi kaybı denetim altına alınmalı!

Antalya Expo büyük yatırımlar sonrası atıl duruma düştüğünden beri o büyük alanın nasıl değerlendirilebileceği tartışma konusu. Açıldığı yıl yani 2016’dan sonra hiç kullanılmayan trilyonluk yatırım atıl hale geldi…

2016 sonrası EXPO 2016’nın akıbetinin ne olması gerektiğine dair kamuoyu yoklamaları yapılmıştı ve biz Akdeniz Medya Grup olarak, NeHaber Gazetemizde gerekçelerini ayrıntılı olarak yayınladığımız üzere kumarhane yapılabileceğine dair öneride bulunmuştuk.

Zira Antalya’nın tüm il ve ilçeleri ile Türkiye’nin dört bir yanında kumarhaneler 7 gün 24 saat çalışmaya devam ediyor. Konuya dair pek çok vekile ulaşmışken, önerimizin bulunduğu gazetemizi de Dışişleri Bakanımız Mevlüt Çavuşoğlu’na da bizzat götürmüştük.

Ülkemizin de dört bir yanında açık olan kumarhaneler illegal şekilde işletilirken, yaşanan vergi kaybı, güvenlik ve denetim zafiyetine dikkat çekmiş, yine Kıbrıs başta olmak üzere pek çok ülkeden kumar oynayanların uçak ve otel biletlerinin karşılandığını, bu yolla da yine pek çok gelir ve vergi kaybı yaşandığını belirtmiştik.

Tam 6 yıldır takip edip gördüğümüz üzere, kumarhaneler 7/24 açık olmaya devam etmekte ve illegal işlemeye devam eden kumarhaneler ülkemize çok ciddi vergi kaybı yaşatmakta.

Antalya’da Kumarhaneler Pandemi Döneminde Bile 7/24 Açık!
Ekte yayınlayacağımız belge pandemi döneminde 7/24 açık bir kumarhaneye ait… Baskın sonrası kesilen cezaya rağmen ertesi günü ve diğer günlerde de açık olduğunu tespit ve tescil ettiğimiz bu kumarhane binlerce illegal yerden sadece biri.

resim654984

Özel Haber
Banu Barlas



Kaynak: Banu Barlas