1,25 milyarlık nüfusuyla ihracatta tüm gözlerin üzerinde olduğu Afrika kıtasında Türkiye’nin etkinliği her geçen gün artıyor. 55 Ülkelik bu dev pazarın % 70’ine uzanan uçuş ağımız, %80’inde açılan büyükelçiliklerimiz, insani yardımlarımızda Afrika’ya ayırdığımız %25’lik pay ; sanayi eğitim, yatırım ve stratejik işbirlikleri ile ilerleyen ticaret pandemi dönemine kadar çok iyi bir performans sergiledi ve Afrika, Orta Doğu’dan sonra dış ticaret fazlası verdiğimiz 2. büyük ticari bölge oldu.

Fakat pandemi döneminin tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de olumsuz etkilerinin artması, uçuşların kapanması ve kısıtlanması, fuarların, iş forumlarının ve ticari seyahatlerin ard arda iptalleri kara kıta ile ticari ilişkilerin daralmasına neden oldu.

Tam bu noktada Sahra Altı Afrika ülkelerinde düzenlediği fuarlar, b2b ikili iş görüşmeleri ve iş forumları ile adından söz ettiren Bosphorus Trade Centers, Afrika Ticaret Merkezleri projesi bu döneme adeta ilaç gibi geldi.

Afrika nüfusunun %40’ının yaşadığı 9 farklı ülke olan Nijerya, Etiyopya, Gana , Fildişi Sahilleri , Senegal, Togo, Uganda , Güney Sudan , Sierra Leone’de şaçılan ticaret merkezleri ile ihracatçılara pandemi döneminde Afrika’ya satışlarının kesintiye uğramadan devam etmesinin yolu açıldı.

Afrika Ticaret Merkezleri, Bosphorus Trade Centers markasına üye olan firmalara ofislerde sunulan kesintisiz satış , pazarlama ve ihracat destek hizmetleri şunlardır :

-     Afrika’daki Ofislerde çalışan ekipler, üye olan üretici firmanın sektöründeki alıcıları saptar.
-      Afrika ‘daki alıcılar, ithalatçılar ve bulunan firmalar Bosphorus Trade Centers ofisleri tarafından tek tek aranarak üye firma hakkında bilgilendirme yapılır.
-     Aramalardan sonra saha ziyaretleri ile üretici üye firma için Afrika’da yüzyüze potansiyel alıcılara pazarlama devam eder.
-      Alınan bir randevulu görüşme, potansiyel bir müşteri görüşmesi, bir sipariş görüşmesi oluştuğunda Afrika Ticaret Merkezleri ofisi üye üretici ile bağlantıya geçip bu önemli toplantılara online olarak katılmasını sağlıyor, böylece kritik her görüşme online b2b yöntemi ile üreticinin direk katılımı ile gerçekleşiyor.
-     Yapılan bütün satış pazarlama faaliyetleri, müşteri listeleri, yetkili bilgileri gibi tüm detaylar haftalık raporlarla

Bosphorus Trade Centers üyelerine bildirilmektedir.
Sistemin çalışma esasları ve detaylı bilgilere www.afrikaticaretmerkezleri.com adresinden ulaşılabileceği gibi, https://www.afrikaticaretmerkezleri.com/docs/katalog.pdf adresinden sistem tanıtım broşürüne ulaşılabilir.
Şirketin instagram sayfası @bosphorustradecenters Afrika ile ticaret yapmak isteyenler için faydalı bilgiler içermekte ve bu sayfadan haftada 1 gün “30 Dakikada Afrika” adında bir canlı yayın yapılmakta.


Kaynak: Banu Barlas