Sahil Antalya açılalı yaklaşık 2 sene, açılışın üzerinden seçim geçeli de 1 sene olurken, CHPli Büyükşehir Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in başlattığı maliyet düellosu tüm hızıyla sürüyor.

Böcek, Sahil Antalya’nın bazı kalemlerinin fiyatlarının fahiş olduğuna dair faturalar, belgeler öne sürerken; Türel de bunların tamamını yalanlıyor. Maliyet tartışmaları süre dursun, “Sahil Antalya” projesinin başından beri hizmet ettiği yere takılmamak mümkün değil. En çok da bu absürt duruma kimsenin değinmiyor olmasına…
Çıkar, korku, yalakalık imparatorluğu almış başını gidiyor çünkü!

“Sahil Antalya” projesi henüz ortaya çıkmışken ve yapım aşamasındayken yaptığım bir habere yeniden dikkat çekmek istiyorum. Zira bu haber paranın pulun, “Sahil Antalya”nın hizmet ettiği yerin adresini tam olarak gösteriyordu.

O günlerde “Sahil Antalya” tanıtım sayfası açılmış, proje ve tanıtım yazısı ile internet sitesinde görücüye çıkmıştı. İşte o tanıtımda gerek Antalya’da gerekse Türkiye’de gazetemiz NeHaber’den başka hiç kimsenin değinmediği, çok ciddi bir mesaj vardı.

‘Sahil Antalya’ için verilen mesaja sübliminal bile denilemezdi çünkü mesaj barizdi. O dönemde konuya dair eleştirimi sıcağı sıcağına :”OKYANUS ÖTESİNE SELAM ÇAKMAK DA TAMAM” şeklinde manşetle yayınlamıştım. İşte o mesaj ve siteden aldığım orijinal ekran görüntüsü:

resim702871

resim473737

“Neden Sahil Antalya?
Sahil, yeni okyanuslar keşfetmemize yol açan kapıdır. Bir başlangıçtır aslında, rotamızı belirlediğimiz yerdir. Sahil Antalya, sizlere yeni bir başlangıç ve eşsiz bir deneyim yaşatmak için hazır!”
Unutmayın yaz Sahilde yaşanır!”

Hayatım göl ve deniz kıyısında geçti. Göl veya deniz ile baş başa kaldığım bunca yıl boyunca; göle bakıp deniz, deniz bakıp da okyanus hayali kurmadım. Ülkenin FETÖ gibi bir hassasiyeti varken okyanus ötesine selam gönderen bu sloganın tercümesini de yapalım;
“Antalya sahilleri kontrolümüz altında, bize emanet… Sevgili Pensilvanyalı, buralara para harcamak için tavsiyede bulunmaktan çekinme... Zira harcanan paralar yıllarca alıştırdığımız himmet paraları gibi sana akacak!”

Mesaj yazıldığı şekliyle karşılık bulmuyorsa, art niyet vardır! Sahilde oturup kim okyanus keşfetme hayali kurar?!


SAHİL ANTALYA 15 TEMMUZ’DA AÇILDI!

Okyanus ötesine çakılan selamın devamı “Sahil Antalya”nın açılış günü ile geldi… Zira “Sahil Antalya” 15 Temmuz 2018’de sahilde düzenlenen kokteyl ve bir dizi etkinlikle açıldı.

İşte tam da bu nedenlerden ötürü “Sahil Antalya”nın maliyeti ile ilgili bu skandallar ortaya çıkmadan önce; nereye hizmet ettiği ve verilen mesajlara da bakılmalıydı. O zamanlar Akdeniz Medya Grup olarak “Okyanus Ötesine Selam Çakma da Tamam” başlıklı haberimizle bu konuya değinen tek medya kuruluşu olduk ve hala da kimsenin umurunda değil…

ÖZEL HABER
BANU BARLAS

     


Kaynak: Banu Barlas