Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı Cemal KURT’tan basın açıklaması.

Göreve yeni gelen Eğirdir belediye başkanı göreve geldiği günden bu yana hiçbir gerekçe göstermeden işçilerin yerlerini değiştiriyor. Eğirdir Belediyesi Gölbelde şirketinde çalışmakta olan işçilerin yaklaşık 6 aydır aylıkları ödenmiyor. Eğirdir de belediye işçileri ve çoluk çocukları aç. İşçilere yer değişikliği yapılarak mobing uygulanıyor. Bu konu ile ilgili Belediye başkanı ve yardımcıları ile defalarca görüştük ve çözüm bulamadık. Acımasız baskılar yer değiştirmeler devam ediyor. Bu belediye başkanına dur diyecek bir makam merci yok mu? Belediye işçilerine yapılan maddi ve manevi baskıdan üyelerimiz, arkadaşlarımız şikayetlerini bana söylüyor. Ben de belediye başkanıyla görüştüm ama çözüm bulamadım. Bu işçiler aldıkları aylıkları Eğirdir esnafına veriyor. Aylıklarını alamayınca borçlarını ödeyemiyorlar. Eğirdir esnafına borçlarını ödeyemeyen işçiler adına Eğirdir esnafından işçileri idare etmelerini rica ediyorum.

Belediye aylıklarını ödediği zaman onlar da esnafa borçlarını ödeyeceklerdir. Elektrik, Su ve Telefon faturaları borçlarını işçiler ödeyemiyorlar. Eğirdir belediyesi işçileri bunları hak etmiyor. Çalışmaktan, evlerine ekmek götürmekten başka derdi olmayan gece gündüz çalışan işçilere maaşlar ödenmediği gibi bir de yerleri değiştirilip mobing uygulanıyor. Eğirdir belediyesinde çalışan bu arkadaşlar Eğirdir halkının insanıdır insanca yaşamaya hakları vardır. Belediye başkanı göreve geldiği günden bu yana işçilerle uğraşıyor. Bana işçi aylıklarını düşüreceğini söyledi bende bunun mümkün olmadığını söyledim. İşçilerin sendikadan başka sığınacakları bir yerleri yoktur.

Belediye başkanının işçilere bu düşmanlığı neden bilmiyorum. Büyük işler yapamayan küçük işlerle uğraşır. İşçilerin yerlerini değiştirmek, işçilerin aylıklarını ödememek, işçilerin mesailerini ödememekle iş yaptıklarını zannediyorlar. Oysa kul hakkı yiyorlar. Hem insanlık olarak hem de dinimizce işçinin alın teri kurumadan ücretinin ödenmesi gerekir. Yaklaşık 6 aydır bu işin takipçisiyim. İyi niyet ile bu işleri çözmek için hem belediye başkanı hem de yardımcısı ile defalarca görüştüm çözüm bulamadım. Ayrıyeten siyaseten çalmadık kapı bırakmadım. İşçi için nereye gittiysem çare olmadı. Bende şahsım ve sendikam adına kamuoyunu, Eğirdir halkını ve herkese duyurma ihtiyacı duydum. Şunu Eğirdir Belediye Başkanı iyi bilmelidir ki işçilerin ücretleri, ikramiyeleri ve sosyal hakları hiçbir şekilde düşürülemez. Yasal olarak da usul olarak da mümkün değildir.

Ben işçi sorunları ile ilgilenince 18 yıldır Eğirdir belediyesinde çalışmakta olan oğlum Yavuz KURT’UN iş yerini değiştirdiler. Yavuz KURT’UN tek suçu benim oğlum olmasıdır. Belediye başkanı Veli GÖK ve Başkan yardımcısıyla belediye yönetimine gelmeden önce herhangi bir ticari ilişkim olmadı. Bu kinin nedeni işçilerin hakkını savunuyor olmamdır. Belediye Başkanı yandaş sendikanın oyununa gelmektedir. Bu tarihler içerisinde yandaş sendikaya üye yapmak için işçilere baskı yaptılar.

Sendika üyeliği herhangi birinin isteği ile olmaz. Sendika üyeliği Anayasal bir haktır. İşçiler kendi iradeleri ile üye olurlar. Yalanla, iftirayla ve gerçek olmayan sözlerle bir yere varılmaz. Eğirdir Belediye yönetimi umarım havalarda uçmak yerine kanunları işçi haklarını iyi araştırır ve bu yanlış uygulamadan vazgeçer. İşçilerin haklarını basın ve yasal yollarla aramaya devam edeceğim.

Belediye Başkanının Cemal KURT ile bir sorunu varsa benimle çözsün. Suçum, hatam varsa , söylediklerim doğru değilse yasal yollara başvursun. Ben işimi yapıyorum. Çocuklarımın ailemin suçu ne? 18 yıldır oğlumun çalıştığı iş yerini değiştiriyorsun. Sen belediye başkanı olarak halka hizmet et işçilerle uğraşma. Birilerine taşeronluk yapma. Benimle derdin varsa benimle hallet oğlumu cezalandırma. Eğirdir Belediyesinde yapılan bu uygulamayı şiddetle kınıyorum.

Belediye İş Sendikası Isparta Şube Başkanı

Cemal KURT


Kaynak: Banu Barlas